Medvedev preprečil Đokovićev sanjski podvig

Foto: Epa
Foto: Epa
Finale posameznikov na teniškem odprtem prvenstvu ZDA se je razpletel hitreje od pričakovanj.
Oglej si celoten članek

Rus Daniil Medvedev je v New Yorku premagal Srba Novaka Đokovića in osvojil US Open. Drugi nosilec je prvega ugnal v treh nizih s 6:4, 6:4, 6:4 in prišel do svojega prvega grand slama v karieri.

Đoković je bil tik pred zgodovinskim dosežkom, saj je letos osvojil vse tri predhodne grand slame: Australian Open, Roland Garros in Wimbledon. Vse štiri turnirje je v vsej zgodovini tenisa v koledarskem letu poleg Roda Laverja, Avstralcu je to uspelo tudi leta 1962, osvojil le še Američan Don Budge leta 1938.

Obenem je s tokratnim porazom ostal brez skupno 21. zmage na turnirjih za grand slam. S tem bi na vrhu večne lestvice ostal sam, saj si zdaj z dvajsetimi to mesto deli s Švicarjem Rogerjem Federerjem in Špancem Rafaelom Nadalom.

Medvedev je bil od začetka finalnega dvoboja boljši tekmec, Srb nikakor ni našel odgovora na njegovo igro. V tretjem nizu je Đoković skušal biti bolj agresiven, a je Medvedev zdržal pritisk in zaključil finale.

25-letni v Moskvi rojeni Rus je bil tretjič v finalu kakšnega od turnirjev velike četverice. Leta 2019 je v New Yorku izgubil proti Nadalu, letos januarja pa v Melbournu proti Đokoviću.

Zlato in srebro Športnici ukradli dve olimpijski kolajni

Foto: Epa Daniil Medvedev Novak Đoković US Open

Đoković je še petič v sedmih obračunih na letošnjem OP ZDA izgubil prvi niz, trikrat je nato dobil naslednje tri in slavil zanesljive zmage. Tokrat temu ni bilo tako, še posebej, ko je Medvedev v drugi igri drugega niza ubranil tri priložnosti za odvzem servisa. Čeprav je Beograjčan zaigral precej bolje kot v večjem delu prvega niza, je Moskovčan v peti igri prišel do prvega brejka v drugem nizu. Prednosti ni več izpustil iz rok.

Tudi tretji niz je tako kot prvega Medvedev začel z odvzemom servisa, potem ko je izkoristil že prvo brejk priložnost. Drugi nosilec je še naprej igral bolje in prvega tenisača sveta v obup spravljal z natančnim serviranjem in izkoriščanjem vsake pomanjkljivosti v tekmečevi igri. Đoković je v sedmi igri ubranil žogico za zmago, nato pa prvič v dvoboju odvzel servis Rusu ter se po naslednji igri približal na 4:5.

Med odmorom je občinstvo, ki je bilo ves čas na strani Srba, z glasnim spodbujanjem in podporo Đokovića pripravilo celo do joka, a tudi to ter številni žvižgi niso zmedli Medvedeva, ki je po dveh urah in 16 minutah le zaključil dvoboj v svojo korist.

US Open, finale:

Daniil Medvedev (Rus/2) - Novak Đoković (Srb/1) 6:4, 6:4, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.