Šport
11798 ogledov

Medvedev preprečil Đokovićev sanjski podvig

Daniil Medvedev US Open Epa
Finale posameznikov na teniškem odprtem prvenstvu ZDA se je razpletel hitreje od pričakovanj.

Rus Daniil Medvedev je v New Yorku premagal Srba Novaka Đokovića in osvojil US Open. Drugi nosilec je prvega ugnal v treh nizih s 6:4, 6:4, 6:4 in prišel do svojega prvega grand slama v karieri.

Đoković je bil tik pred zgodovinskim dosežkom, saj je letos osvojil vse tri predhodne grand slame: Australian Open, Roland Garros in Wimbledon. Vse štiri turnirje je v vsej zgodovini tenisa v koledarskem letu poleg Roda Laverja, Avstralcu je to uspelo tudi leta 1962, osvojil le še Američan Don Budge leta 1938.

Obenem je s tokratnim porazom ostal brez skupno 21. zmage na turnirjih za grand slam. S tem bi na vrhu večne lestvice ostal sam, saj si zdaj z dvajsetimi to mesto deli s Švicarjem Rogerjem Federerjem in Špancem Rafaelom Nadalom.

Medvedev je bil od začetka finalnega dvoboja boljši tekmec, Srb nikakor ni našel odgovora na njegovo igro. V tretjem nizu je Đoković skušal biti bolj agresiven, a je Medvedev zdržal pritisk in zaključil finale.

25-letni v Moskvi rojeni Rus je bil tretjič v finalu kakšnega od turnirjev velike četverice. Leta 2019 je v New Yorku izgubil proti Nadalu, letos januarja pa v Melbournu proti Đokoviću.

Elena Vesnina Zlato in srebro Šport Športnici ukradli dve olimpijski kolajni

Daniil Medvedev Novak Đoković US Open | Avtor: Epa Epa

Đoković je še petič v sedmih obračunih na letošnjem OP ZDA izgubil prvi niz, trikrat je nato dobil naslednje tri in slavil zanesljive zmage. Tokrat temu ni bilo tako, še posebej, ko je Medvedev v drugi igri drugega niza ubranil tri priložnosti za odvzem servisa. Čeprav je Beograjčan zaigral precej bolje kot v večjem delu prvega niza, je Moskovčan v peti igri prišel do prvega brejka v drugem nizu. Prednosti ni več izpustil iz rok.

Tudi tretji niz je tako kot prvega Medvedev začel z odvzemom servisa, potem ko je izkoristil že prvo brejk priložnost. Drugi nosilec je še naprej igral bolje in prvega tenisača sveta v obup spravljal z natančnim serviranjem in izkoriščanjem vsake pomanjkljivosti v tekmečevi igri. Đoković je v sedmi igri ubranil žogico za zmago, nato pa prvič v dvoboju odvzel servis Rusu ter se po naslednji igri približal na 4:5.

Med odmorom je občinstvo, ki je bilo ves čas na strani Srba, z glasnim spodbujanjem in podporo Đokovića pripravilo celo do joka, a tudi to ter številni žvižgi niso zmedli Medvedeva, ki je po dveh urah in 16 minutah le zaključil dvoboj v svojo korist.

US Open, finale:

Daniil Medvedev (Rus/2) - Novak Đoković (Srb/1) 6:4, 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice