Uporabno
2077 ogledov

Po desetih letih se v Portorož vrača vrhunski ženski tenis

Tenis WTA 250 Teniška zveza Slovenije
Le še nekaj dni nas loči do začetka prestižnega teniškega turnirja WTA 250, ki ga bo po desetih letih znova gostilo naše obalno mesto Portorož. Za naslov zmagovalke turnirja WTA Zavarovalnica Sava se bodo med seboj pomerile najboljše teniške igralke sveta, med njimi tudi štiri odlične slovenske tenisačice.

Med 13. in 19. septembrom se bo v Tenis Areni Portorož odvijal teniški turnir WTA 250, katerega glavni sponzor je Zavarovalnica Sava in na katerem si bomo lahko ogledali spektakularne teniške dvoboje.

Turnir WTA 250 | Avtor: Teniška zveza Slovenije Teniška zveza Slovenije

Močna kampanja, ki se namesto na zunanjost osredotoča na osebnost igralk

Zavarovalnica Sava je prestižno tekmovanje pospremila z nadvse močno in pomenljivo komunikacijsko kampanjo, ki v ospredje postavlja še kako aktualno problematiko sodobnih žensk. Namreč, da se jih tako v poslu kot v oglaševanju še vedno mnogokrat razvršča predvsem glede na njihov zunanji izgled in ne na osebnostne karakteristike.

Pri Zavarovalnici Sava želijo v komunikacijski kampanji turnirja narediti drugače. Zato so naše najboljše teniške igralke postavili ob bok besedam, ki opisujejo njihov značaj in ne videza. Enačijo jih z besedami, kot so: spoštovanje, moč, pogum, čast, uspeh, strast in ponos. Ravno to so namreč tiste lastnosti, ki bodo našim športnicam pomagale pri borbi za zmago na turnirju WTA Zavarovalnica Sava.

tenis žogica | Avtor: Profimedia Profimedia

Barve Slovenije bodo na turnirju zastopale Polona Hercog, Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Andreja Klepač. Naše teniške igralke se bodo pomerile s tekmicami z vsega sveta, zmagovalka turnirja pa bo prejela 280 točk za WTA lestvico. Med 13. in 19. septembrom bomo torej navijali in stiskali pesti za zmago!

Slovenija je sicer letos že pridobila dve zmagi na omenjenih turnirjih – prislužili sta si ju Tamara Zidanšek v Lozani med posameznicami in Andreja Klepač v igri dvojic v Bad Homburgu.


Naše igralke se veselijo nastopa na domačih tleh

Letos je v programu vseh turnirjev serije WTA 25, do konca sezone le še sedem. Medtem ko se bo odvijal turnir v Portorožu, ki ga je naše obalno mesto v preteklosti že gostilo med leti 2005 in 2010, bo podoben turnir potekal še v Luksemburgu. Nastopa na domačih tleh se nadvse veselijo slovenske tenisačice.

Turnir WTA 250 | Avtor: Teniška zveza Slovenije Teniška zveza Slovenije

"Jaz sem v Portorož prišla vsako leto, ko je bil tam na sporedu moški turnir. Navdušena sem bila nad vzdušjem in okolico, zato komaj čakam september," je pred tedni na novinarski konferenci povedala Kaja Juvan, njeno izjavo pa na svoji strani povzema Tenis Slovenija. "Prepričana sem, da se bo tudi veliko mojih kolegic raje odločilo za prihod v Slovenijo kot v Luksemburg, saj je okolje v Portorožu neprimerno bolj atraktivno in prijazno, hkrati pa so se slovenski organizatorji že pred desetimi leti izkazali z izvedbo šestih turnirjev WTA podobnega ranga," je še dodala Juvanova, trenutno tretja slovenska igralka na lestvici WTA.

Da je turnir v Portorožu redka priložnost, da se predstavi slovenskim navijačem, meni tudi Tamara Zidanšek,  polfinalistka Roland Garrosa in zmagovalka turnirja v Lozani. "Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje igrala v Sloveniji. Verjetno na kakšnem mladinskem turnirju," na svoji spletni strani piše Tenis Slovenija.

Med 13. in 19. septembrom torej ne zamudite prestižnega turnirja WTA 250 in navijajte za naše teniške igralke.

Tenis | Avtor: Profimedia Profimedia