Mehiški vnuk zlomil Ostroge

Foto: EPA
Foto: EPA
V severnoameriški košarkarski ligi so v noči na nedeljo odigrali pet obračunov.
Oglej si celoten članek

Moštvo Phoenix Suns je s 108:105 dobilo obračun v glavnem mestu Mehike Ciudad de Mexico, kjer se je v eni izmed tekem zunaj meja Združenih držav Amerike pomerilo z zvezdniško ekipo San Antonio Spurs.

V mehiškem kotlu se je najbolj izkazal 20-letni Devin Booker, katerega dedek je Mehičan, ki je z 39 točkami izenačil najboljši dosežek v karieri v ligi NBA. Booker je že drugič po vrsti vpisal 39 točk. Takšen izkupiček je vknjižil tudi na prvi tekmi v Mehiki, ko so bili sicer košarkarji Dallas Mavericks boljši od sonc iz Phoenixa.

San Antonio, ki ostaja drugo najboljše moštvo v razvrstitvi zahodne konference lige NBA, je vpisal še drugi poraz na zadnjih treh tekmah. Najbolj razpoložen v dresu ostrog je bil Kawhi Leonard z 38 točkami.

Izkazali so se tudi mehiški gostitelji karavane lige NBA z rekordno udeležbo na tekmah, odigranih južno od El Pasa. Zmago Phoenixa je pospremilo več kot 20.000 mehiških ljubiteljev košarke.

Mestni derbi Clippersom

Ekipa Washington Wizards je bila s 109:93 boljša od Philadelphia 76ers, košarkarji Utah Jazz so bili boljši od Orlando Magic s 114:107, moštvo Chicago Bulls pa je s 107:99 ugnalo New Orleans Pelicans. Rekonvalescent po gripi Jimmy Butler je zadel 28 točk, nekdanji soigralec Gorana Dragića pri Miami Heat Dwyane Wade pa je 17 od skupno 22 točk dal v zadnji četrtini.

Kalifornijski derbi v Staples Centru, Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers je s 113:97 pripadel Clippers, ki so tako pripravili uspešno maščevanje za božični poraz. Clippers v novem letu še ne poznajo poraza, saj so prišli do šeste zaporedne zmage.

NBA, izidi:

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 108:105
Washington Wizards - Philadelphia 76ers 109:93
Utah Jazz - Orlando Magic 114:107
Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 107:99
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 113:97

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.