Melbourne razvezal mošnjiček, poraz v prvem krogu vreden že ...

Foto: EPA Novak Đoković OP Avstralije Melbourne finale
Teniški igralci in igralke, ki se bodo poslovili v prvem krogu turnirja, bodo pred plačilom davka bogatejši za 55.000 evrov. Organizatorji so za prihajajočo izvedbo OP Avstralije potrdili rekorden denarni sklad.
Oglej si celoten članek

Organizatorji prvega teniškega turnirja za veliki slam v sezoni, januarskega odprtega prvenstva Avstralije, so tudi v letu 2020 poskrbeli za rekorden nagradni sklad. Igralci, ki bodo nastopili v Melbournu, si bodo razdelili 71 milijonov avstralskih dolarjev, kar pomeni, da so organizatorji za 13,6 odstotka odebelili denarnico glede na leto 2019.

Vpletenih 135 oseb Neverjeten škandal v svetu tenisa! V nameščanje vpleteni tudi največji na svetu!

Zmagovalca med posamezniki bosta vsak domov odnesla po 4,12 milijona (dobra 2,6 milijona evrov), finalista pa po dva.

Pri nagradah za najboljše ni prišlo do velikega povišanja, zato pa jo bodo januarja precej bolje odnesli igralci v uvodnih krogih turnirja.

Šok Odmevno razkritje šampionke: "Imela sem raka."

Za poraz v prvem krogu Australian Opna bodo igralci prejeli po 90.000 dolarjev (približno 55.000 evrov), kar je 20-odstotni porast glede na leto 2019, v drugem krogu že 128.000 dolarjev, polfinalisti pa malo več kot milijon, kar pomeni 13-odstotno povišico.

Povečan nagradni sklad je pomemben korak pri zagotavljanju najboljših igralcev, meni direktor turnirja Craig Tiley, ki je dodal, da se je nagradni sklad več kot potrojil glede na leto 2007.

Turnir v Melbourne Parku se bo začel 20. januarja in končal z moškim finalom 2. februarja.

Nekdanja #1 Bolezen je zmagala, to so podrobnosti slovesa Po 106 letih To je žalitev za šport

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.