Šport
3477 ogledov

To je žalitev za šport

Print Screen
Ukrajinski "tenisač" je v kvalifikacijah v Dohi izgubil 48 zaporednih točk.

Ukrajinec Artem Bahmet je postal znan kot najslabši tenisač na svetu zahvaljujoč njegovi bizarni predstavi v prvem krogu kvalifikacij turnirja serije Futures v Dohi. Bahmeta je z izidom 6:0, 6:0 premagal Tajec Krittin Koaykul.

Slednjemu je tako uspel t.i. "zlati niz", kar se je na profesionalni ravni zgodilo prvič po 106 letih.

Ne samo, da Ukrajinec nikoli ni bil niti blizu osvojeni igri, temveč je izgubil kar 48 zaporednih točk. Žogico je le redko zadel z loparjem, če pa že, je bila ta lahek plen za nasprotnika.

Večji del obračuna je z loparjem mahal v prazno, občasno pa mu je žogico uspelo poslati v mrežo ali izven polja.

Bahmet več kot očitno ni pravi teniški profesionalec in z igranjem tenisa nima veliko izkušenj, vendar mu to ne preprečuje udeležbe v žrebu profesionalnega turnirja, kjer je za nastop potrebno odšteti zgolj 30 evrov prijavnine.

Uvrstitev v glavni del turnirja z nagradnim skladom 13.700 evov bi mu prinesla 140 evrov.

"Očitno lahko še vedno postanem profesionalni tenisač," se je glasil eden od zapisov na twitterju. "Zanimiv nivo tenisa v kvalifikacijah Futures turnirja v Dohi," je dodal drug uporabnik.

"Ali je bil to profesionalni teniški obračun?" se je spraševal tretji.

Po nekaterih informacijah naj bi se v ozadju bizarnega obračuna skrivale stavne mahinacije. Po navedbah Facebook strani Vragolasti Tenis naj bi imela Bahmet in njegov sopotnik, ki je v Dohi poziral kot trener, spletno stran s stavnimi nasveti.

Odločila sta se, da bosta svoj posel ponesla na naslednji nivo, kar sta storila z udeležbo na profesionalnem turnirju. Medtem ko se je Bahmet smešil na igrišču, naj bi njegov "trener" poskušal to unovčiti pri redkih ponudnikih, ki omogočajo vplačilo stav na turnirje najnižjega ranga. 

Poraja se vprašanje, ali se bo dvoboj sploh znašel pod drobnogledom pristojnih institucij.  "Tenisaču" bi v primeru dokazanih nepravilnosti grozila doživljenjska prepoved, kar bi bilo glede na nivo igre naravnost smešno, bolj verjetno pa je, da se bo glede na anonimnost vpletenih vse skupaj samo pometlo pod preprogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice