Slovenija
37366 ogledov

Dež ali sneg? Čisto sveža napoved za prihodnje dni.

Sneg
Napoved za začetek prihodnjega tedna. Bomo res dočakali sneg do nižin?

December naj bi nam prinesel prve snežinke do nižin. Ponedeljek, ko naj bi se to zgodilo, je za razvoj vremena sicer še precej oddaljen, nekateri vremenoslovci so v napovedih izredno previdni.

Agencija za okolje sicer v svoji osveženi napovedi na spletni strani navaja, da bo v nedeljo zvečer na zahodu začelo rahlo deževaati. Do ponedeljka zjutraj, nadaljujejo, bodo padavine zajele tudi vzhodne kraje. "Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila pod 400 metrov nadmorske višine."

Portal Neurje.si je s snegom v napovedi previden. "V najrazličnejših medijih je v zadnjih dneh precej govora o ohladitvi in sneženju prihodnji teden. Pred dnevi so meteorološki izračuni res kazali na možnost idiličnega začetka koledarske zime, vendar je bilo, glede na oddaljenost do dogodka in neenotnost med posameznimi izračuni meteoroloških modelov, precej “tvegano” napovedovati sneg do nižin. Ponekod se je, tudi v naslovih, pojavila besedna zveza “polarni mraz”, kar je nesmiselno."

Neurje.si nadaljuje, da res prihaja hladna fronta z ohladitvijo in padavinami, vendar snega - po njihivih napovedih - po večini nižin ali kakšnega “polarnega mraza” (še) ne bo.

Od 2. do 7. decembra

Vremenska slika za nadaljevanje prihodnjega tedna kaže, da bodo naši kraji v ponedeljek pod vplivom ciklonskega območja s središčem nad zahodnim Sredozemljem, ki se bo v torek pomaknilo nad južno Evropo. Nad naše kraje se bo pomaknil anticiklon, ki bo blizu naših krajev vztrajal vse do konca tedna.

"V torek bo suho vreme, zjutraj bo po nižinah verjetno nastala megla ali nizka oblačnost, čez dan se bo jasnilo. Jutranje temperature bodo okrog 0 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa do 5. Tudi v nadaljevanju tedna bo suho, po nižinah se del dneva lahko zadržuje megla ali nizka oblačnost. Nekoliko topleje bo," napoved sklenejo pri Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar krojac
    krojac 17:34 29.november 2019.

    Super vremenar si B.B.