Mendy in Kostić sta si segla v roki, postopek stoji

Foto: Ekipa
Foto: Ekipa
Disciplinski organi Nogometne zveze Slovenije (NZS) so zaradi pomanjkanja dokazov ustavili disciplinski postopek zoper igralca Olimpije Miroljuba Kostića, igralca Maribora Jeana-Phillipa Mendyja in nekdanjega trenerja zeleno-belih Milorada Kosanovića.
Oglej si celoten članek

Postopek zoper Miroljuba Kostića, ki mu je bilo očitano razpihovanje rasne nestrpnosti in žaljenje osebnega dostojanstva na tekmi 22. kola Prve lige Telekom Slovenije, ko sta se pomerila Olimpija Ljubljana in Maribor, so zaradi pomanjkanja konkretnih dokazov na podlagi 37. člena disciplinskega pravilnika NZS ustavili. Na podlagi istega člena pa so ustavili tudi postopka zoper Jeana-Phillipa Mendyja in Milorada Kosanovića, saj je v obeh primerih izražen dvom v očitano kršitev.

"Nogometna zveza Slovenije v skladu s politiko ničelne tolerance v primeru izražanja nestrpnosti, sovraštva in žalitev dostojanstva posameznika zelo resno obravnava vsako prijavo, ki bi utegnila škodovati ugledu tekmovanj pod njenim okriljem. Zato so si disciplinski organi tudi v tem primeru vzeli potreben čas ter v disciplinskem postopku opravili pogovore z udeleženci, uradnimi osebami in si ogledali video posnetke, ki bi lahko ujeli očitane kršitve disciplinskega pravilnika," so zapisali na uradni strani Prve lige Telekom Slovenije (www.prvaliga.si).

"Stališče NZS je, da kakršnakoli nestrpnost, rasizem in sovraštvo nimajo prostora v nogometu, zato bomo v prihodnosti še več pozornosti namenili preventivnim akcijam. Zato smo tokrat v prostore NZS povabili Jeana-Phillipa Mendyja in Miroljuba Kostića, ki sta si segla v roki in posnela izjavi, v katerih sta dala svoj glasen 'ne' rasizmu in tako naredila korak naprej v našem skupnem boju," so še zapisali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.