Šport > Nogomet
30 ogledov

Mendy in Kostić sta si segla v roki, postopek stoji

Mendy Kostić Olimpija Maribor Prva liga NZS Ekipa
Disciplinski organi Nogometne zveze Slovenije (NZS) so zaradi pomanjkanja dokazov ustavili disciplinski postopek zoper igralca Olimpije Miroljuba Kostića, igralca Maribora Jeana-Phillipa Mendyja in nekdanjega trenerja zeleno-belih Milorada Kosanovića.

Postopek zoper Miroljuba Kostića, ki mu je bilo očitano razpihovanje rasne nestrpnosti in žaljenje osebnega dostojanstva na tekmi 22. kola Prve lige Telekom Slovenije, ko sta se pomerila Olimpija Ljubljana in Maribor, so zaradi pomanjkanja konkretnih dokazov na podlagi 37. člena disciplinskega pravilnika NZS ustavili. Na podlagi istega člena pa so ustavili tudi postopka zoper Jeana-Phillipa Mendyja in Milorada Kosanovića, saj je v obeh primerih izražen dvom v očitano kršitev.

"Nogometna zveza Slovenije v skladu s politiko ničelne tolerance v primeru izražanja nestrpnosti, sovraštva in žalitev dostojanstva posameznika zelo resno obravnava vsako prijavo, ki bi utegnila škodovati ugledu tekmovanj pod njenim okriljem. Zato so si disciplinski organi tudi v tem primeru vzeli potreben čas ter v disciplinskem postopku opravili pogovore z udeleženci, uradnimi osebami in si ogledali video posnetke, ki bi lahko ujeli očitane kršitve disciplinskega pravilnika," so zapisali na uradni strani Prve lige Telekom Slovenije (www.prvaliga.si).

"Stališče NZS je, da kakršnakoli nestrpnost, rasizem in sovraštvo nimajo prostora v nogometu, zato bomo v prihodnosti še več pozornosti namenili preventivnim akcijam. Zato smo tokrat v prostore NZS povabili Jeana-Phillipa Mendyja in Miroljuba Kostića, ki sta si segla v roki in posnela izjavi, v katerih sta dala svoj glasen 'ne' rasizmu in tako naredila korak naprej v našem skupnem boju," so še zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.