Šport > Nogomet
22 ogledov

Kosanović vrgel rokavico Zahoviču: Pokaži se!

milorad kosanović trener olimpija Saša Despot
Trener Olimpije Milorad Kosanović se je pred sredinim derbijem v polfinalu Pokala Slovenije znova dotaknil vročih dogodkov z zadnjega obračuna v Stožicah.

Nogometno tekmovanje za pokal Slovenije se preveša v odločilno fazo. V sredo bosta na sporedu prvi polfinalni tekmi. Ob 18.00 se bosta v Velenju pomerila domači Rudar in Gorica, ob 20.05 pa bo v Ljudskem vrtu na sporedu večni derbi med Mariborom in Olimpijo. Povratna obračuna bosta 2. aprila.

V ospredju zanimanja bo mariborsko-ljubljanski obračun, že tretji v zadnjem mesecu. Prva letošnja obračuna, v prvenstvu, sta imela različna razpleta. Najprej so Štajerci 2. marca v zaostali tekmi 4. kola v Stožicah slavili s 3:0, 13 dni pozneje pa je na istem objektu Olimpija ugnala branilca naslova državnega in pokalnega prvaka z 2:0.

Djermanović še kaznovan, Omladič še "visi"

V ljubljanskem taboru, v katerem zagotovo ne bo kaznovanega Dejana Djermanovića, upajo, da bodo na Štajerskem pokazali pravi obraz, a zaenkrat še malce trepetajo zaradi nekaterih zdravstvenih težav, saj so za nastop vprašljivi Andraž Šporar, Matija Škarabot in predvsem Nik Omladič, tudi po mnenju Damjana Trifkovića najboljši Olimpijin nogometaš.

"Na Mariborčane se nismo posebej pripravljali, saj smo odigrali že dve tekmi z Mariborom. Približno poznamo, kako naj bi bilo videti vse skupaj. Pričakujem zanimivo tekmo za gledalce, veliko dinamike," je na torkovi novinarski konferenci povedal Trifković.

Kosanović: Naj se pokaže tisti, ki je vse zakuhal

"Veselimo se novega obračuna z najboljšo ekipo v Sloveniji. Prvi dve tekmi sta se končali različno. Tretja ima posebno draž. Gre za drugo tekmovanje. Pričakujem dobro tekmo. Fantje so pripravljeni, da pokažejo najboljše, kar znajo, in priborijo rezultat, ki ohranja upanje na napredovanje," je dejal trener zeleno-belih Milorad Kosanović, ki bo kljub temu, da je bil v osrčju incidenta na zadnji tekmi (Mariborov napadalec Jean-Philippe Mendy ga je obtožil rasističnega žaljenja), v igro poslal tudi Miroljuba Kostića. Olimpija je pokalno tekmovanje osvojila štirikrat, in sicer v letih 1993, 1996, 2000 in 2003. Od ustanovitve novega kluba ji ta lovorika še manjka.

Kostić Mendy Zarifović Olimpija Ljubljana Maribor Prva liga slovenska prvenstvo  | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si
"Zakaj bi se opravičil Mendyju? Njemu nisem rekel nič. Govoril sem s svojim igralcem Mitrovićem, ki sem mu rekel, naj se umakne od njega, ker se Mendy vede, kot da ni normalen. To sem rekel. Po tekmi sem se pred vami tudi opravičil gostujočemu trenerju, nimam pa se kaj opravičevati. Mendy bi se moral opravičiti našim igralcem. Vi poslušate le vidik iz Maribora, ne veste pa, da je Mendy provociral vsakega, ki je šel na igrišču mimo njega. Zdaj je on žrtev. On ni nikakršna žrtev. Lahko se opravičim vsakemu, to je najlažje. Vendar ni stvar v tem," se je incidentnih dogodkov z zadnjega derbija dotaknil Kosanović in (brez navedbe imena) napadel športnega direktorja vijoličastih Zlatka Zahoviča, prenaša Nogomania.

"To, kar je Maribor počel, je nekorektno. Zelo nekorektno. In potem tega ne počne niti tisti, ki si je vse izmislil, pač pa v ospredje potisne nekoga drugega. Nekega direktorja, niti ne vem, kdo to je. Kaj on ve? Kje je bil on? Kaj ima on za govoriti? Zakaj se v javnosti ne pokaže tisti, ki je vse zakuhal? O tem nisem govoril v javnosti, vendar je prišel do mene v hodniku stadiona in mi grozil. Kaj on misli, da je? Morda tu nekaj je, vendar meni ne pomeni nič. Ko se tako vede. In potem sestavljajo konstrukt, da sem počel ne vem kaj. To me ne zanima več, to je davna zgodovina."

Šimundža: Želja zmaga brez prejetega zadetka

Osemkratni pokalni prvaki v Mariboru medtem v dobrem stanju pričakujejo nov izziv. Stanje v ekipi je spodbudno, čeprav bosta zaradi poškodb manjkala Matic Črnic in Mitja Viler.

"O napredovanju odločata dve tekmi, želimo imeti pozitiven rezultat pred povratno tekmo. Vsekakor je želja zmaga, po možnosti brez dobljenega zadetka. Najpomembneje pa je, da pokažemo pravi obraz in oddelamo tekmo, kot je treba. Pokalno tekmovanje je vedno nepredvidljivo. Ne smemo si dovoliti napak, so pa fantje dovolj zreli, da se ne obremenjujejo s tem, kakšno bi bilo želeno izhodišče," je dejal trener vijoličastih Ante Šimundža.

Najpomembnejši gol v gosteh

Malce v ozadju bo polfinalni obračun Velenja in Gorice. Tekmeca sta se v prvenstvu pomerila konec tedna v Novi Gorici in prikazala vse prej kot razburljivo predstavo, ki se je končala z 0:0. Doslej sta se ekipi v pokalnem tekmovanju srečali štirikrat, dvakrat je zmagal Rudar, enkrat Gorica, ena tekma pa se je končala neodločeno. V Gorici upajo, da bodo tudi tokrat iz Velenja odšli vsaj neporaženi.

"Čaka nas težka tekma, saj smo že v prvenstvu videli, da imamo proti Rudarju vedno težave. Gre za polfinale, kjer so samo dobre ekipe. Upamo, da se iz Velenja vrnemo z dobrim izidom. Najpomembneje je, da na gostovanju dosežemo zadetek. Seveda bomo naredili tudi vse, da ga ne dobimo. Dober rezultat bi nam tudi moralno pomagal pred naslednjo prvenstveno tekmo s Koprom. Toda naše misli so zdaj uperjene le proti Rudarju. Ta del sezone je za nas zelo pomemben," je za spletno stran goriškega kluba napovedal vratar Alex Cordaz.

Gorica bo čakala

Novogoričani so sicer pokalno lovoriko osvojili dvakrat, in sicer leta 2001 in 2002, Rudar pa je bil najboljši leta 1997.

"Na prvi tekmi pričakujem nekoliko bolj zaprto Gorico, ki bo čakala na protinapade. Mi bomo poskušali igrati kombinatorno ter si posledično pripraviti kakšno priložnost za zadetek," pa je za spletno stran NZS dejal igralec Rudarja Rajko Rotman.

Pokal Slovenije, polfinale, prvi tekmi:

Ob 18.00:
Rudar Velenje – Gorica

Ob 20.05:
Maribor – Olimpija Ljubljana

2. aprila:
Gorica – Rudar Velenje
Olimpija Ljubljana – Maribor

Komentarjev 3
  • vico 00:46 26.marec 2014.

    zoga je okrogla vse se lah zgodi...

  • KOJAK 21:00 25.marec 2014.

    Načrtno prilivajo olje na ogenj pred derbijem, papki pa nasedajo.... HA HA HA

  • ljimonad 17:01 25.marec 2014.

    Pa kaj si misli ta trenerčič. Naj si pogleda lestvico kje je z Olimpijo, ne pa da blati vse okrog sebe. Bolje bi mu bilo da gre prodajat banane za svoga gazdu, kot pa da trati čas z vodenjem ekipe, ...prikaži več kar mu nikakor ne gre od rok. Dobil bo porcijo, potem pa bo lahko pametoval če bo želel.