Menjava na vrhu skupnega seštevka

Foto: EPA Nico Rosberg VN Singapurja Foto: EPA Nico Hulkenberg VN Singapurja Foto: EPA Nico Hulkenberg VN Singapurja Foto: EPA Nico Rosberg VN Singapurja Foto: EPA Lewis Hamilton VN Singapurja Foto: EPA Sebastian Vettel VN Singapurja Foto: EPA Nico Rosberg VN Singapurja
Nico Rosberg (Mercedes) je z zmago na dirkališču Marina Bay prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva. VN Singapurja je na drugem mestu zaključil Daniel Ricciardo (Red Bull), tretji je bil Lewis Hamilton (Mercedes).
Oglej si celoten članek

Nemec Nico Rosberg, ki je v Singapurju vodil od štarta do cilja, je z novo zmago v skupnem seštevku prehitel moštvenega kolega Britanca Lewisa Hamiltona, ki je bil tokrat tretji. Med oba Mercedesa se je uvrstil Daniel Ricciardo.

Četrto in peto mesto sta zasedla Ferarrija - Kimi Räikkönen je v cilj prišel pred Sebastianom Vettlom, ki je dirko začel z zadnjega položaja. Drugi dirkač Red Bulla Max Verstappen je že po štartu dirke zdrsnil v ozadje in končal na šestem mestu.

Spet varnostni avto

Dirko v Singapurju, ki se še nikoli ni končala brez varnostnega avta, je tudi danes v samem začetku prekinila nesreča. Po startu je najprej v Carlosa Sainza mlajšega in nato še v zaščitno ograjo treščil Nemec Nico Hülkenberg in poskrbel za zamudo, da so prireditelji v miru odstranili razbit dirkalnik.

Nato se je dirka začela znova. Še največ težav je imel Hamilton, ki je zaostajal iz kroga v krog, krive so bile pregrete zavore. Ricciardo je vozil hitro, kljub temu, da je izbral trše pnevmatike. Ko je po novo obutev odšel Rosberg, se je nato prebil na vrh.

V zadnjem delu dirke je spet začel pritiskati Ricciardo, ki je letel na novih pnevmatikah, vsak krog je glede na Rosberga pridobil skoraj dve sekundi. A je imel Nemec na koncu dovolj moči in hitrosti za novo zmago, Ricciardo je zaostal štiri desetinke.

O točkah ni želel govoriti

"Rečem lahko samo, da sem izredno vesel zmage. O točkah v prvenstvu pa zdaj ne bi govoril," je po dirki povedal Rosberg in dodal: "To je bil za nas fantastičen konec tedna. Danes sem dobro startal, imel vrhunski dirkalnik. Daniel se mi je na koncu približal, a na koncu se nam je vseeno izšlo."

"Vso spoštovanje Nicu, zmago si je res zaslužil," pa je o moštvenem kolegu dejal tretjeuvrščeni Hamilton, ki je Nemcu danes moral predati vodstvo v seštevku.

Enaintridesetletni Rosberg si je tako na svoji 200. dirki za svetovno prvenstvo privozil že 22. zmago, osmo letošnjo in tretjo zaporedno, potem ko je bil najhitrejši že v Spaju in v Monzi. Zdaj ga do drugouvrščenega moštvenega kolega Hamiltona loči osem točk.

VN Singapurja:

1. Nico Rosberg (Nem/Mercedes) 1:55:48,950 (povp. hitrost: 161,128 km/h
2. Daniel Ricciardo (Avs/Red Bull) +0,488
3. Lewis Hamilton (VBr/Mercedes) 8,038
4. Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari) 10,219
5. Sebastian Vettel (Nem/Ferrari) 27,694
6. Max Verstappen (Niz/Red Bull) 1:11,197
7. Fernando Alonso (Špa/McLaren) 1:29,198
8. Sergio Perez (Meh/Force India) 1:51,062
9. Danil Kvjat (Rus/Toro Rosso) 1:51,55710. Kevin Magnussen (Dan/Renault) 1:59,952
...

Skupni seštevek (15/21): 

1. Nico Rosberg (Nem/Mercedes) 273 točk
2. Lewis Hamilton (VBr/Mercedes) 265
3. Daniel Ricciardo (Avs/Red Bull) 179
4. Sebastian Vettel (Nem/Ferrari) 153
5. Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari) 148
6. Max Verstappen (Niz/Red Bull) 129
7. Valtteri Bottas (Fin/Williams) 70
8. Sergio Perez (Meh/Force India) 66
9. Nico Hülkenberg (Nem/Force India) 46
10. Felipe Massa (Bra/Williams) 41
...

Konstruktorji: 

1. Mercedes 538 točk
2. Red Bull 316
3. Ferrari 301
4. Force India 112
5. Williams 111
6. McLaren 54
7. Toro Rosso 47
8. Haas 28
9. Renault 7
10. Manor 1

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.