Mercedesa tokrat zaostala

Foto: Profimedia Charles Leclerc
V kvalifikacijah premoč Ferrarija.
Oglej si celoten članek

Ferrarijeva voznika Charles Leclerc in Sebastian Vettel sta svojo premoč s prostih treningov prenesla tudi v kvalifikacije za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 za veliko nagrado Belgije v Spa Francorchampsu. Monačan Leclerc si je zagotovil najboljši startni položaj pred dirko, Nemec Vettel je bil z zaostankom 0,748 sekunde drugi.

Tretji čas je dosegel svetovni prvak in vodilni v skupnem seštevku Britanec Lewis Hamilton, ki se je dobro opomogel od nesreče na zadnjem prostem treningu, ko se je s svojim mercedesom zaletel v ogrado. Njegov moštveni kolega v ekipi Mercedesa Finec Valtteri Bottas je bil četrti, peti čas pa je dosegel Max Verstappen, voznik Red Bulla.

Spa Hamilton silovito treščil v steno, Mercedes v težavah

Ferrari v letošnji sezoni še ni zmagal, zadnjo zmago je zabeležil oktobra 2018, ko je bil najboljši Finec Kimi Räikkönen. Se pa je italijanska ekipa zmage veselila prav lani v Spa Francorchampsu, takrat je svojo zadnjo zmago zabeležil Vettel.

Za Leclerca je to tretji najboljši startni položaj v karieri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.