Messi daroval več kot 70.000 evrov

Foto: Epa lionel messi
Argentinski nogometaš je izpolnil svojo obljubo.
Oglej si celoten članek

Špansko vrhovno sodišče je po 17 mesecih potrdilo sodbo nižjega sodišča v Barceloni in v tožbi Lionela Messija proti časopisu La Razon odločilo v prid argentinskega reprezentanta.
 
Sodišče je v razsodbi zapisalo, da je bila kritika na račun nogometaša, ki jo je po porazu Argentine v finalu svetovnega prvenstva leta 2014 izrekel novinar Alfonso Ussia, "neupravičena in nesramna".

Ussia je v prispevku kritiziral Argentinca in celo zapisal, da Messi nosi lasuljo in da uživa prepovedano substanco nandrolon. Nižje sodišče v Barceloni je presodilo, da je članek prestopil okvirje mnenjskega besedila ter La Razonu, uredniku Franciscu Marhuendi in Ussii naročil plačilo kazni v višini 72.783,20 evra.

Messi je omenjeni znesek v skladu s svojimi napovedmi daroval v dobrodelne namene. Znesek bo prejela mednarodna humanitarna organizacija Zdravniki brez meja, ki je znana po projektih v vojnih območjih in državah v razvoju.

Messijeva Barça je v torek remizirala na gostovanju pri Olympiakosu (0:0). Vodilno ekipo španskega prvenstva že v soboto čaka ligaška tekma s Sevillo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:08 3. November 2017.

    Messi zasluži 430 tisoč evrov na teden.......torej dnevni zaslužek ! Toliko bi morali prispevati naši poslanci vsak mesec ! Enodnevni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.