Šport > Nogomet
813 ogledov

Messi daroval več kot 70.000 evrov

lionel messi Epa
Argentinski nogometaš je izpolnil svojo obljubo.

Špansko vrhovno sodišče je po 17 mesecih potrdilo sodbo nižjega sodišča v Barceloni in v tožbi Lionela Messija proti časopisu La Razon odločilo v prid argentinskega reprezentanta.
 
Sodišče je v razsodbi zapisalo, da je bila kritika na račun nogometaša, ki jo je po porazu Argentine v finalu svetovnega prvenstva leta 2014 izrekel novinar Alfonso Ussia, "neupravičena in nesramna".

Ussia je v prispevku kritiziral Argentinca in celo zapisal, da Messi nosi lasuljo in da uživa prepovedano substanco nandrolon. Nižje sodišče v Barceloni je presodilo, da je članek prestopil okvirje mnenjskega besedila ter La Razonu, uredniku Franciscu Marhuendi in Ussii naročil plačilo kazni v višini 72.783,20 evra.

Messi je omenjeni znesek v skladu s svojimi napovedmi daroval v dobrodelne namene. Znesek bo prejela mednarodna humanitarna organizacija Zdravniki brez meja, ki je znana po projektih v vojnih območjih in državah v razvoju.

Messijeva Barça je v torek remizirala na gostovanju pri Olympiakosu (0:0). Vodilno ekipo španskega prvenstva že v soboto čaka ligaška tekma s Sevillo.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:08 03.november 2017.

    Messi zasluži 430 tisoč evrov na teden.......torej dnevni zaslužek ! Toliko bi morali prispevati naši poslanci vsak mesec ! Enodnevni zaslužek za boj zoper revščino ! Ta isto revščino ,katero so povzročili s svojim političnim glasovanje za nesprejemljivo zakonodajo socialne revščine .