Messi se je odločil! Klubu kar preko faksa sporočil svojo odločitev

Foto: Epa
Foto: Epa
Eden najboljših nogometašev vseh časov si po 20 letih igranja za Barcelono želi zapustiti klub. Toda pogodba ga veže še za eno leto...
Oglej si celoten članek

"Bolj se vidim v kakšnem drugem klubu, kot pa v Barceloni," je v petek Lionel Messi sporočil novem trenerju Blaugrane, Ronaldu Koemanu, ter pustil vse v Barceloni v šoku.

V klubu so najprej upali, da gre zgolj za muho enodnevnico po velikem razočaranju ter blamaži z Bayernom v četrtfinalu Lige prvakov.

Toda sestanek s Koemanom, kjer naj bi Nizozemec Messija obvestil, da pod njegovim vodstvom ne bo več užival določenih privilegijev ter da bo v ospredju zgolj ekipa, naj bi še dodatno razjezil Argentinca ter ga prepričal v pravilnost odločitve, da zapusti klub, za katerega igra že skoraj 20 let.

Messi naj bi o svoji odločitvi tako v torek kar preko faksa obvestil tudi predsednika kluba Josepa Bartomeua, poročajo številni tuji mediji. Argentinec naj bi tako zahteval predčasno prekinitev pogodbe, do katere naj bi bil po določeni klavzuli v pogodbi tudi upravičen, toda po informacijah iz kluba, naj bi ta možnost v resnici potekla z 10. junijem.

Pogodba z Barcelono ga tako veže še za naslednjo sezono, obstaja pa v njej še druga klavzula, ki mu omogoča, da zapusti klub, če je njegov snubec pripravljen plačati 700 milijonov evrov odškodnine. Cifra je astronomska, a glede na to, da ga lahko že čez eno leto izgubijo tudi popolnoma zastonj, bo verjetno Barcelona pripravljena prisluhniti tudi nižjim ponudbam.

Predsednik Barcelone Josep Bartomeu je sicer za jutri zaradi Messijeve odločitve že sklical izredni krizni sestanek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.