Messi nad sodnika: Že dvakrat si nas zaje...

Foto: Epa
Foto: Epa
Paragvajci do točke v Argentini.
Oglej si celoten članek

Argentina je v južnoameriških kvalifikacijah za nogometno svetovno prvenstvo leta 2022 izgubila prvi točki. Na domačem terenu v Buenos Airesu je namreč po zmagah nad Ekvadorjem in Bolivijo v uvodnih dveh krogih tokrat remizirala s Paragvajem (1:1), potem ko je VAR razveljavil potencialni zmagoviti zadetek Lionela Messija v drugem polčasu.

Paragvaj je na praznem stadionu Bonbonera povedel v 21. minuti po golu Angela Romera, ki je zadel z bele točke, gostitelji so izenačili ob koncu prvega polčasa po zaslugi Nicolasa Gonzaleza, ki je za svoj prvi gol za sinjemodre zadel z glavo.

Argentinci so sicer povsem nadzorovali tekmo, imeli so kar 69-odstotno posest žoge, precej priložnosti, a jih niso znali izkoristiti, dokler ni prvi zvezdnik Messi po podaji Giovanija Lo Celsa zadel v 57. minuti. Vendar je brazilski sodnik, kar je še posebej zmotilo Argentince, njegov zadetek razveljavili po pregledu z videotehnologijo zaradi prekrška, storjenega kar pol minute pred doseženim golom.

Messi je bil ogorčen zaradi odločitve Brazilca. Kapetan Argentine je bil nato blizu zadetka še v 71. minuti iz prostega strela, a je vratar Antony Silva z velikimi napori žogo odbil v kot. "Že dvakrat si nas zaje...," je zvezdnik po poročanju Mundo Deportiva po dvoboju zabrusil sodniku.

Dvakratni svetovni prvaki s sedmimi točkami vseeno vodijo na lestvici v Južni Ameriki, a jih tekmeca Brazilija in Kolumbija lahko že po današnjih tekmah prehitita. Brazilci bodo sicer danes igrali brez prvega zvezdnika Neymarja, ki je na reprezentančni akciji, a po poškodbi še ni dovolj okreval, so sporočili iz brazilskega tabora. Paragvaj, ki po remiju s Perujem in zmagi v Venezueli prav tako ostaja nepremagan, ima zdaj pet točk.

Pred tem je Ekvadorju v La Pazu uspel preobrat in je premagal gostiteljico Bolivijo s 3:2 po enajstmetrovki, ki jo je sodnik dodelil po videoobravnavi zaradi igranja z roko tekmeca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.