Messi navdušuje tudi v dresu Argentine

Foto: Reuters Argentina Albanija 2011 Foto: EPA Argentina Albanija 2011 Foto: Reuters Argentina Albanija 2011 Foto: Reuters Argentina Albanija 2011 Foto: Reuters Argentina Albanija 2011 Foto: Reuters Argentina Albanija 2011 Foto: Reuters Argentina Albanija 2011 Foto: Reuters Argentina Albanija 2011 Foto: EPA Argentina Albanija 2011 Foto: EPA Argentina Albanija 2011 Foto: EPA Argentina Albanija 2011 Foto: EPA Argentina Albanija 2011 Foto: EPA Argentina Albanija 2011 Foto: EPA Argentina Albanija 2011
Argentina je zadnjo prijateljsko tekmo pred južnoameriškim prvenstvom dobila s 4:0. Lionel Messi je za visoko zmago nad Albanijo podal za dva gola in enega tudi zabil.
Oglej si celoten članek

Med prvim in 24. julijem se bo v Argentini igrala Copa América. Pokal iz leta 2007 branijo Brazilci, a na prvenstvu z Bolivijo, Čilom, Kolumbijo, Kostariko, Ekvadorjem, Mehiko, Paragvajem, Perujem, Urugvajem in Venezuelo je glavni favorit domača ekipa. Da so kljub naporni klubski sezoni gavči v pravi formi, so pokazali z zmago s 4:0 na zadnji prijateljski tekmi pred prvenstvom - v Buenos Airesu so gostili Albanijo.

Lionel Messi je z dvema podajama in enim golom vnovič dokazal, zakaj je najboljši nogometaš na planetu. Na tekmi, na kateri je Javier Zanetti odigral rekordno 140. srečanje za Argentino, so zadeli še Ezequiel Lavezzi, Sergio Aguero in Carlos Tevez. "Lionel je imel izjemno tekmo, ustvarjal je priložnosti za gol in enega tudi dal," je nogometaša Barcelone pohvalil selektor Sergio Batista. "Celotna ekipa je igrala dobro. Nekaj stvari bo do prvenstva še treba popraviti. Na Copi bo zagotovo težje, saj tokrat nasprotnik ni veliko napadal."


Argentinci bodo na domačem terenu skušali osvojiti 15. naslov južnoameriških prvakov. Njihovi največji nasprotniki v boju za prestižno lovoriko bodo večni tekmeci iz Brazilije, ki skupno po številu naslovov sicer zaostajajo (8-14), vendar so zmagali na zadnjih dveh izvedbah v letih 2004 in 2007 in za nameček obakrat v finalu premagali prav gavče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.