Šport > Nogomet
18 ogledov

Messi navdušuje tudi v dresu Argentine

Argentina Albanija 2011
1/14
EPA
Argentina je zadnjo prijateljsko tekmo pred južnoameriškim prvenstvom dobila s 4:0. Lionel Messi je za visoko zmago nad Albanijo podal za dva gola in enega tudi zabil.

Med prvim in 24. julijem se bo v Argentini igrala Copa América. Pokal iz leta 2007 branijo Brazilci, a na prvenstvu z Bolivijo, Čilom, Kolumbijo, Kostariko, Ekvadorjem, Mehiko, Paragvajem, Perujem, Urugvajem in Venezuelo je glavni favorit domača ekipa. Da so kljub naporni klubski sezoni gavči v pravi formi, so pokazali z zmago s 4:0 na zadnji prijateljski tekmi pred prvenstvom - v Buenos Airesu so gostili Albanijo.

Lionel Messi je z dvema podajama in enim golom vnovič dokazal, zakaj je najboljši nogometaš na planetu. Na tekmi, na kateri je Javier Zanetti odigral rekordno 140. srečanje za Argentino, so zadeli še Ezequiel Lavezzi, Sergio Aguero in Carlos Tevez. "Lionel je imel izjemno tekmo, ustvarjal je priložnosti za gol in enega tudi dal," je nogometaša Barcelone pohvalil selektor Sergio Batista. "Celotna ekipa je igrala dobro. Nekaj stvari bo do prvenstva še treba popraviti. Na Copi bo zagotovo težje, saj tokrat nasprotnik ni veliko napadal."


Argentinci bodo na domačem terenu skušali osvojiti 15. naslov južnoameriških prvakov. Njihovi največji nasprotniki v boju za prestižno lovoriko bodo večni tekmeci iz Brazilije, ki skupno po številu naslovov sicer zaostajajo (8-14), vendar so zmagali na zadnjih dveh izvedbah v letih 2004 in 2007 in za nameček obakrat v finalu premagali prav gavče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.