Šport > Nogomet
35 ogledov

"Le Jezus lahko pomaga Brazilcem"

Brazilija SP EPA
"Samo Jezus lahko pomaga Braziliji, da naredi najboljše prvenstvo," zatrjuje legendarni Romario, potem ko tri leta pred mundialom 2014 zamuja gradnja stadionov, težave z javnim prevozom in kriminalom se nadaljujejo, stroški pa so se že podvojili.

Svetovno nogometno prvenstvo Brazilija 2014 ne bo najboljše v zgodovini, zatrjuje nekdanji brazilski napadalec Romario. Slednji se danes ukvarja s politiko. Čeprav je bil ob kandidaturi podpornik, je zdaj velik kritik priprav na bližnje prvenstvo. Razlogov je kar nekaj: gradnja stadionov zamuja, poskusi narediti javni in letalski promet bolj točen ne uspevajo, v bitki proti kriminalu policiste čaka še veliko dela, predvideni stroški organizacije so se že zdaj podvojili, ob tem pa predsednika Brazilske nogometne zveze (CBF) Ricarda Teixeiro obtožujejo korupcije.

"Ko je prvenstvo Brazilija dobila, smo vsi na veliko slavili. Takrat sem rekel: Brazilija nima le možnosti, da organizira prvenstvo, ampak lahko naredi najboljše prvenstvo vseh časov. Zdaj to izjavo umikam," pravi Romario, nekdanji zvezdnik Barcelone in leta 1994 svetovni prvak z Brazilci. "Dobili smo prvenstvo, a imamo veliko težav in niti slučajno ne bo najboljše. Naj vam povem po resnici: samo Jezus lahko pomaga Braziliji, da naredi najboljše prvenstvo. Če se bo v naslednjih treh letih vrnil na Zemljo, potem imamo možnosti."

Od 12 stadionov, ki bodo gostili mundial (nekaj bo prenovljenih, nekaj bo zgrajenih na novo), sta dva še v fazi pridobivanja papirjev za začetek gradnje, med njimi je tudi stadion v Sao Paulu, največjem brazilskem mestu. V slednjem tako leta 2013 ne bo pokala konfederacij. Načrtovani proračun se nenehno povečuje. "Začetni proračun se je že zdaj podvojil. Če bo šlo tako naprej, bodo stroški dosegli 10 milijard ameriških dolarjev, kar je absurdno," razkriva Romario, ki v teh dneh obiskuje mesta gostiteljice. "Nekatera mesta so si zadala tako velikopotezne načrte, da jih zdaj ne morejo izvršiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.