Šport > Nogomet
20 ogledov

Mou najavil ofenzivni Real

Jose Mourinho že kuje načrte za naslednjo sezono. Reuters
Po vesteh iz Španije José Mourinho za naslednjo sezono pripravlja spremembo Realove formacije iz 4-2-3-1 v 4-3-3. S tem bi največ izgubil Angel Di Maria, ki naj bi ga zamenjal prišlek iz Dortmunda Nuri Sahin.

José Mourinho je v prvem letu svojega mandata pri kraljevem klubu iz prestolnice Španije zagotovo dosegel manj od pričakovanj navijačev (osvojil je le kraljevi pokal). Cilji za naslednjo sezono so veliko višji in zato je Portugalec že zavihal rokave in se lotil dela. V Madrid je uspel zvabiti že nekaj novih okrepitev, po poročanju o dogajanju v Realu vedno dobro obveščene Marce pa sloviti Portugalec pripravlja tudi spremembo igralnega sistema.

Mourinho je Cristiana Ronalda, Xabija Alonsa, Sergia Ramosa in druge v lanski sezoni kot po pravilu na igrišče postavil v formaciji 4-2-3-1 (sistem je drastično spreminjal le na štirih srečanji z Barcelono ob koncu sezone). V naslednji sezoni pa naj bi se realovci s tekmeci spopadali v formaciji 4-3-3, kar je velik korak k ofenzivni igri, ki so jo navijači Reala v lanski sezoni prevečkrat pogrešali. Mourinho je z omenjenim sistemom s štirimi branilci, tremi vezisti in tremi napadalci uspehe žel že na klopi Porta in pred tem Benfice.

Di Maria "žrtev" spremembe
Marca še dodaja, da naj bi bil največja "žrtev" spremembe sistema argentinski virtuoz Angel Di Maria, ki je v lanski sezoni standardno igral na položaju krila. Di Mario naj bi v začetni enajsterici zamenjal nekoliko bolj defenzivno naravnani in taktično zrelejši Nuri Sahin, ki je v Madrid prišel po koncu sezone iz Borussie Dortmund.

Začetna enajsterica Reala po mnenju Marce (4-3-3):

Casillas; Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso, Sahin; Özil, Benzema, Cristiano Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.