Šport > Nogomet
11 ogledov

Villas-Boas na poti na Stamford Bridge?

Andre Villas-Boas Villas Boas novinarska konferenca Žurnal24 main
Po Interju trenerja Porta Andréa Villasa-Boasa zdaj želi Chelsea. Očitno bodo plačali 15 milijonov odškodnine. Športni direktor kluba pa naj bi postal Guus Hiddink.

Novi Jose Mourinho, kot imenujejo 33-letnega Andréa Villasa-Boasa, bi lahko postal novi trener Chelseaja. Kot poroča več angleških in portugalskih medijev je lastnik londonskega kluba Roman Abramovič že vzpostavil stik s Portom. Še več: ta naj bi bil že na poti v London, kjer naj bi podpisal pogodbo, da nasledi italijanskega stratega Carla Ancelottija. S slednjim v minuli sezoni niso osvojili nobenega pokala, Villas-Boas, ki v portugalski ligi letos ni izgubil in je osvojil štiri lovorike, pa je gotovo vroča tarča. V zadnjih tednih se je sicer govorilo, da bo Chelsea prevzel turški selektor Guus Hiddink, a ta naj bi zdaj postal športni direktor kluba.

S portugalskimi prvaki ima Villas-Boas pogodbo, a naj bi bil ruski milijarder pripravljen plačati visoko odškodnino (v pogodbi ima izstopno klavzulo). Porto, aktualni zmagovalec Evropske lige, za zdaj sicer zatrjuje, da še ni dobil ponudbe v višini 15 milijonov evrov, ne zanika pa pogovorov.


"Upamo, da bomo lahko že ta teden objavili ime novega glavnega trenerja, dotlej pa zadeve ne komentiramo,"
se glasi uraden odziv s Stamford Bridgea. Pinta da Costa, predsednik Porta, pa je za londonski Times dejal: "Villas-Boas ima izstopno klavzulo v višini 15 milijonov evrov. Če nam jo kdo ponudi in bo André želel oditi, mu tega ne bomo mogli preprečiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.