Messi nekoliko boljši od Ronalda

Foto: Žurnal24 Lionel Messi gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava
Španska Marca se je v božičnih dneh poigrala s statistiko in pogledala, kako učinkovita sta bila v letu 2010 najboljša igralca sveta, Argentinec Lionel Messi in Portugalec Cristiano Ronaldo.
Oglej si celoten članek

Nogometaša, ki igrata za dva največja španska kluba in še večja rivala, Barcelono in Real Madrid, sta v letu 2010 skupaj zabila kar 104 gole. Jasno je, da sta Lionel Messi in Cristiano Ronaldo trenutno najboljša igralca na svetu, čeprav Portugalca ni v izboru za zlato žogo.

Messi: 54 tekem in 58 zadetkov
Argentinski čarovnik je letos v dresu ponosa Katalonije zaigral na 54 tekmah in zabil 58 zadetkov! Samo v letošnji sezoni je na 24 srečanjih zbral že 27 golov. V prvenstvu jih je zabil 17, v Ligi prvakov šest, v superpoklau tri in v kraljevem pokalu enega. Zanimivo, da se Messi na zadnjih dveh tekmah Barce (Espanyol, Athletic Bilbao) ni vpisal med strelce. Kljub temu je v letošnji sezoni statistično bolj učinkovit, kot v prejšnji. V letošnji sezoni Mess na srečanje namreč povprečno zabije 1,12 gola na srečanje, medtem ko je v lanski sezoni povprečno zabil “le“ 1,03 zadetka na tekmo (30 tekem in 31 golov).

Foto: Žurnal24

Cristiano Ronaldo: 48 tekem in 46 zadetkov
Virtuoz iz Madeire, ki ga mnogi imenujejo kar otok večne pomladi, je v vseh statističnih pogledih le odtenek slabši od Messija. V letošnji sezoni je Ronaldo odigral 25 tekem in zabil 26 golov (v prvenstvu 18, v Ligi prvakov 4 in v kraljevem poklau 4), kar pomeni, da v povprečju na srečanje zabije 1,04 gola. Skupno pa je Portugalec v letu 2010 odigral 48 tekem, na katetrih je zabil 46 zadetkov.

Če bosta tako nadaljevala …

Mess in Ronaldo v letošnji sezoni praktično nimata konkurence. Oba sta strah in trepet za nasprotnikove obrambe. Marca je v svojem statističnem pregledu še zapisala, da bosta oba presegla osebne rekorde, če bosta nadaljevala v podobnem tempu. Messijev rekord je sicer 47 zadetkov iz prejšnje sezone, medtem ko je bil Ronaldo najbolj učinkovit v sezoni 2007/2008, ko je še v dresu Manchester Uniteda zabil 42 golov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.