Šport > Nogomet
21 ogledov

Messi nekoliko boljši od Ronalda

Lionel Messi gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Žurnal24 main
Španska Marca se je v božičnih dneh poigrala s statistiko in pogledala, kako učinkovita sta bila v letu 2010 najboljša igralca sveta, Argentinec Lionel Messi in Portugalec Cristiano Ronaldo.

Nogometaša, ki igrata za dva največja španska kluba in še večja rivala, Barcelono in Real Madrid, sta v letu 2010 skupaj zabila kar 104 gole. Jasno je, da sta Lionel Messi in Cristiano Ronaldo trenutno najboljša igralca na svetu, čeprav Portugalca ni v izboru za zlato žogo.

Messi: 54 tekem in 58 zadetkov
Argentinski čarovnik je letos v dresu ponosa Katalonije zaigral na 54 tekmah in zabil 58 zadetkov! Samo v letošnji sezoni je na 24 srečanjih zbral že 27 golov. V prvenstvu jih je zabil 17, v Ligi prvakov šest, v superpoklau tri in v kraljevem pokalu enega. Zanimivo, da se Messi na zadnjih dveh tekmah Barce (Espanyol, Athletic Bilbao) ni vpisal med strelce. Kljub temu je v letošnji sezoni statistično bolj učinkovit, kot v prejšnji. V letošnji sezoni Mess na srečanje namreč povprečno zabije 1,12 gola na srečanje, medtem ko je v lanski sezoni povprečno zabil “le“ 1,03 zadetka na tekmo (30 tekem in 31 golov).

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Cristiano Ronaldo: 48 tekem in 46 zadetkov
Virtuoz iz Madeire, ki ga mnogi imenujejo kar otok večne pomladi, je v vseh statističnih pogledih le odtenek slabši od Messija. V letošnji sezoni je Ronaldo odigral 25 tekem in zabil 26 golov (v prvenstvu 18, v Ligi prvakov 4 in v kraljevem poklau 4), kar pomeni, da v povprečju na srečanje zabije 1,04 gola. Skupno pa je Portugalec v letu 2010 odigral 48 tekem, na katetrih je zabil 46 zadetkov.

Če bosta tako nadaljevala …

Mess in Ronaldo v letošnji sezoni praktično nimata konkurence. Oba sta strah in trepet za nasprotnikove obrambe. Marca je v svojem statističnem pregledu še zapisala, da bosta oba presegla osebne rekorde, če bosta nadaljevala v podobnem tempu. Messijev rekord je sicer 47 zadetkov iz prejšnje sezone, medtem ko je bil Ronaldo najbolj učinkovit v sezoni 2007/2008, ko je še v dresu Manchester Uniteda zabil 42 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.