Messi, Neymar ... in za njima Slovenec!

Foto: Profimedia
Podatkovna baza Opta je objavila zanimivo nogometno lestvico.
Oglej si celoten članek

Statistična baza Opte ljubitelje nogometa pogosto razveseli s specifičnimi podatki o različnih igralcih. Primerjave so včasih še kako zanimive in zgovorne.

Med reprezentančnim premorom so v angleškem podjetju analizirali, kdo v najmočnejših petih evropskih ligah (španska La Liga, angleška Premier League, italijanska Serie A, nemška Bundesliga in francoska Ligue 1) je najbolj uspešen v driblingih v letošnji sezoni.

Izbor Špancev Oblak v "reprezentanci" z Messijem in Ronaldom

Ugotovili so, da največ in najbolj uspešno preigrava Lionel Messi v vrstah Barcelone. V dosedanjem poteku prvenstva se je Argentinec spustil v 113 preigravanj, kar 60 odstotkov jih je izvedel uspešno. Sledita mu bivši soigralec Neymar - Brazilec je za PSG uspešno izvedel 63 odstotkov od 96 driblingov, in Američan Christian Pulisic v vrstah Borussie Dortmund - slednji je opravil 86 preigravanj in jih dobro zaključil 44 odstotkov.

Na lestvici so še Francoz Nabil Fekir (Lyon), Nemec Levin Öztunali (Mainz), Francoz Allan Saint-Maximin (OGC Nice), Belgijec Dries Mertens (Napoli), Argentinec Paulo Dybala (Juventus), na devetem mestu pa najdemo slovenskega reprezentanta Josipa Iličića.

Gorenjec je v letošnji sezoni za Atalanto izvedel 56 driblingov, bil je 46-odstotno uspešen v svojih namerah. Za Iličićem deseterico zaključuje Brazilec Malcolm (Bordeaux).

Foto: Opta Opta Stats najboljši driblerji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:27 10. November 2017.

    Ja, tole je pa statistično popačeno. Ne more bit najboljši nekdo samo zato, ker se je največkrat spustil v dribling. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.