Messi obut v zlati čevelj

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je letošnji dobitnik nagrade zlati čevelj, ki jo podeljujejo najboljšemu strelcu domačih prvenstev v Evropi.
Oglej si celoten članek

Triindvajsetletni Leo Messi je v minuli sezoni za Barcelono dosegel kar 34 golov. Najbližja zasledovalca sta bila Didier Drogba (Chelsea) in Antonio di Natale (Udinese) s po 29 zadetki.

Messi je po Brazilcu Ronaldu (1996/97) drugi nogometaš Barcelone s tem priznanjem, hkrati pa član elitne skupinice nogometašev, ki se lahko pohvali tako z zlatim čevljem kot tudi z zlato žogo (za najboljšega igralca v Evropi) in priznanjem za najboljšega igralca leta po izboru Mednarodne nogometne zveze. Ob Messiju se s tem dosežkom lahko pohvalijo še Nizozemec Marco van Basten, Ronaldo in Portugalec Cristiano Ronaldo.

V minuli sezoni je sicer največ golov v domači ligi dosegel Urugvajec Luis Suarez v dresu amsterdamskega Ajaxa (35), a ni prišel do nagrade zaradi sistema točkovanja, ki upošteva tudi težavnost posameznih lig, najzahtevnejše so angleška, francoska, nemška, italijanska in španska.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.