Šport > Nogomet
23 ogledov

Messi obut v zlati čevelj

1/5
Žurnal24 main
Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je letošnji dobitnik nagrade zlati čevelj, ki jo podeljujejo najboljšemu strelcu domačih prvenstev v Evropi.

Triindvajsetletni Leo Messi je v minuli sezoni za Barcelono dosegel kar 34 golov. Najbližja zasledovalca sta bila Didier Drogba (Chelsea) in Antonio di Natale (Udinese) s po 29 zadetki.

Messi je po Brazilcu Ronaldu (1996/97) drugi nogometaš Barcelone s tem priznanjem, hkrati pa član elitne skupinice nogometašev, ki se lahko pohvali tako z zlatim čevljem kot tudi z zlato žogo (za najboljšega igralca v Evropi) in priznanjem za najboljšega igralca leta po izboru Mednarodne nogometne zveze. Ob Messiju se s tem dosežkom lahko pohvalijo še Nizozemec Marco van Basten, Ronaldo in Portugalec Cristiano Ronaldo.

V minuli sezoni je sicer največ golov v domači ligi dosegel Urugvajec Luis Suarez v dresu amsterdamskega Ajaxa (35), a ni prišel do nagrade zaradi sistema točkovanja, ki upošteva tudi težavnost posameznih lig, najzahtevnejše so angleška, francoska, nemška, italijanska in španska.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.