Messi povedal svoje mnenje o Ronaldu

Foto: EPA
Foto: EPA
Lionel Messi in Cristiano Ronaldo sta že vrsto let velika rivala na zelenici.
Oglej si celoten članek

Argentinski in portugalski zvezdnik se v zadnjih devetih letih izmenjujeta pri osvajanju zlate žoge, ki jo podelijo najboljšemu nogometašu v posameznem letu, na igrišču pa sta odigrala že precej dvobojev. Imajo ju za najboljša nogometaša na svetu.

"Vsako leto se trudiva narediti čim več za uspeh najinih ekip. Kar se govori zunaj tega, je nepomembno. Ronaldo je fenomenalen nogometaš, ki ima izjemne kakovosti. To ve ves svet, je eden izmed najboljših," je o velikem tekmecu tokrat izjavil Lionel Messi.

Pred nekaj meseci se je na to temo sicer oglasil že tudi Cristiano Ronaldo. Tudi on spoštuje Argentinčeve dosežke. "Med nama obstaja veliko vzajemno spoštovanje. Mediji vse skupaj radi označijo kot veliko rivalstvo, a pravzaprav ne gre za to," je dejal Portugalec in dodal: "Res nisva prijatelja, vendar se zelo spoštujeva."

V tej sezoni je bil Ronaldo uspešnejši. Real je z njegovo pomočjo osvojil špansko prvenstvo in kot prvi ubranil lovoriko v ligi prvakov, Messi se je moral zadovoljiti z osvojitvijo španskega kraljevega pokala. Zaradi lovorik se zvezdniku belega baleta obeta peta zlata žoga, s tem pa bi se izenačil s prvo violino Barcelone.

Portugalec je v La Ligi sicer zbral 25 zadetkov na 29 tekmah, Argentinec je bil statistično uspešnejši s 37 goli v 34 nastopih. Ronaldo je bil sicer boljši v ligi prvakov, z 12 goli je dosegel enega več kot Messi, kar deset zadetkov pa je portugalski zvezdnik zabil v izločilnih bojih, dva tudi v finalu proti Juventusu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:53 9. Junij 2017.

    Pa ne bi ti v svojem imenu??

  • 20:54 8. Junij 2017.

    Primorci ne bi rekli spoštujeMa, mi bi rekli spoštujeMO!! Primorci dvojine ne maramo.

  • 18:30 8. Junij 2017.

    Tako pa je ko v Ljubljano pridejo delati primorci :D Meni osebno je to včasih simpatično, žal pa res ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.