Messi: "Sam sebi sem največji kritik"

Foto: EPA
Foto: EPA
Lionel Messi je v pogovoru za nizozemski Voetbal International povedal, da ga kritike na njegov račun ne motijo, saj se zaradi njih želi še izboljšati. Madridski časopis Marca, ki vsako sezono podeli zlati čevelj, mu tudi uradno sicer ni priznal sobotnega zadetka, ki ga je dosegel s pomočjo branilca Athletica Bilbaa.
Oglej si celoten članek

"Da sem mali diktator? Ni mi pomembno kaj govorijo drugi, moji soigralci vedo, da jaz nisem tak. Oni vedo, kakšen sem v resnici," je za Voetbal International dejal Barcelonin zvezdnik Lionel Messi.

Argentinec je v soboto na ligaški tekmi proti Athleticu Bilbau zabil že svoj 83. in 84. gol v letu 2012, s čimer le še za en zadetek zaostaja za rekorderjem Gerdom Müllerjem. Dnevnik Marca mu prvega zadetka na sobotni tekmi sicer ni priznal, Messi pa je za nizozemsko revijo opisal tudi Barcelonino mladinsko šolo.

"Nekaj je gotovo - tukaj sem se naučil veliko, dela se na drugačen način kot drugod po svetu," je dejal najslavnejši produkt slovite šole La Masia. "Bolj se dela na kontroli žoge in podaji, prav tako pa na izvrševanju taktičnega sistema. Prišel sem iz Argentine, kjer sem delal, kar sem hotel. Predvsem je šlo za tek in še nekaj malega drugih reči. Tukaj sem se zares naučil igrati v ekipi."

"Vse pripomore k temu, da se želim še izboljšati"

Messi je kljub številnim pohvalam, ki dnevno dežujejo na njegov račun, dejal, da mu godijo tudi kritike, da pa je ravno on sam sebi največji kritik.

"Hvaležen sem kritikam, všeč so mi, ampak jaz sem si največji kritik. Vem, kdaj mi ni šlo dobro, in kdaj sem storil napako. Ne potrebujem, da mi kdorkoli to pove, ampak učim se na vsem, kar se izreče. Vse pripomore k temu, da se želim še izboljšati," je nadaljeval Messi.

Barcelonina desetica je v lanski sezoni po letih igranja v različnih državah spet združila moči s Cescom Fàbregasom, nekdanjim soigralcem v mladinski šoli. Messi, včasih pa tudi Cesc, sta del novega načina igranja nogometa, ki predvideva postavitev brez pravega napadalca.

Foto: EPA Fabregas Puyol Pedro Benfica Barcelona Liga prvakov

S Cescom je lahko igrati

"Ne moremo reči, da se je položaj 'lažne devetice' ustvaril zaradi mene, gre za plod določenega načina igre. Jaz skušam igrati najbolje, kot lahko," je dejal Messi in ocenil še nekaj svojih soigralcev, poleg Cesca še Andrésa Iniesto in Xavija Hernándeza:

"Iniesta in Xavi imata veliko skupnega. Andrés večkrat igra bližje vratom, drugače pa sta si zelo podobna. Ko sta onadva tam in imamo žogo, potem je za nasprotnike zelo težko. Fábregas in jaz se dobro razumeva, vedno veva kaj hočeva. Z njim je lahko igrati. Razumeva igro, ki jo želi igrati Barça."

Messija že nekaj let primerjajo z največjimi nogometaši vseh časov. Argentinec je ob primerjavah z Diegom Armandom Maradono in Peléjem kljub vsemu mnenja, da ga bodo lahko ljudje ocenjevali šele po koncu kariere.

"V čast mi je zato, ker sta bila oba velika nogometaša. Ampak jaz si predvsem želim, da bi bil najboljši za svojo ekipo, ne zato, da bi presegel druge. Ocenjevali me bodo, ko bom končal svojo kariero," je še zaključil Messi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.