Messi se ni odločil za Guardiolo

Foto: EPA
Foto: EPA
Argentinski napadalec Lionel Messi je razkril, kateri trener je odigral najpomembnejšo vlogo v njegovi nogometni karieri.
Oglej si celoten članek

Najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi je imel v svoji karieri priložnost sodelovati s Pepom Guardiolom in Luisom Enriquejem, a po mnenju 28-letnega superzvezdnika je njegovo profesionalno pot v največji meri zaznamoval nekdanji trener Kataloncev Frank Rijkaard.
Foto: EPA messi rijkaard ronaldinho Messi je pod vodstvom nizozemskega stratega debitiral pri rosnih 17-letih in postal tretji najmlajši debitant v zgodovini katalonskega velikana.

''Vedno sem trdil, da je Rijkaard najpomembnejša oseba, ker mi je zaupal. Dal mi je priložnost v prvi ekipi. Odkar sem prišel v La Ligo, sem se od vsakega trenerja nekaj naučil. A najpomembnejši je bil Rijkaard,'' je povedal Argentinec.

''Ne primerjam se z Ronaldom''

Messi je predstavnikom sedme sile položil na srce, da je naveličan primerjav z velikim rivalom Cristianom Ronaldom.

''Mediji radi primerjajo. Jaz si želim le pomagati svoji ekipi. Ne primerjam se z Ronaldom ali katerimkoli drugim nogometašem. Razmišljam le o sebi in soigralcih ter želim zmagovati na tekmah,'' je zatrdil zvezdnik Barcelone, ki ga v soboto čaka ligaški El Clásico z Real Madridom.

''Real ima odlične igralce. Vedno so se ponašali z velikimi zvezdniki in so ena najboljših ekip na svetu. V španski ligi so se dokazali kot zahteven nasprotnik in vedno jih težko premagamo. Konkurenca je velika in trudimo se, da bi bili boljši,'' je zaključil Messi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.