Šport > Nogomet
50 ogledov

Messi se ni odločil za Guardiolo

messi guardiola EPA
Argentinski napadalec Lionel Messi je razkril, kateri trener je odigral najpomembnejšo vlogo v njegovi nogometni karieri.

Najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi je imel v svoji karieri priložnost sodelovati s Pepom Guardiolom in Luisom Enriquejem, a po mnenju 28-letnega superzvezdnika je njegovo profesionalno pot v največji meri zaznamoval nekdanji trener Kataloncev Frank Rijkaard.

messi rijkaard ronaldinho | Avtor: EPA EPA
Messi je pod vodstvom nizozemskega stratega debitiral pri rosnih 17-letih in postal tretji najmlajši debitant v zgodovini katalonskega velikana.

''Vedno sem trdil, da je Rijkaard najpomembnejša oseba, ker mi je zaupal. Dal mi je priložnost v prvi ekipi. Odkar sem prišel v La Ligo, sem se od vsakega trenerja nekaj naučil. A najpomembnejši je bil Rijkaard,'' je povedal Argentinec.

''Ne primerjam se z Ronaldom''

Messi je predstavnikom sedme sile položil na srce, da je naveličan primerjav z velikim rivalom Cristianom Ronaldom.

''Mediji radi primerjajo. Jaz si želim le pomagati svoji ekipi. Ne primerjam se z Ronaldom ali katerimkoli drugim nogometašem. Razmišljam le o sebi in soigralcih ter želim zmagovati na tekmah,'' je zatrdil zvezdnik Barcelone, ki ga v soboto čaka ligaški El Clásico z Real Madridom.

''Real ima odlične igralce. Vedno so se ponašali z velikimi zvezdniki in so ena najboljših ekip na svetu. V španski ligi so se dokazali kot zahteven nasprotnik in vedno jih težko premagamo. Konkurenca je velika in trudimo se, da bi bili boljši,'' je zaključil Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.