Messi udaril po zdravstveni stroki: "Zakaj zdaj? Zakaj sredi tekme?"

Foto: Epa
Foto: Epa
Argentinski superzvezdnik se odzval na bizarno prekinitev tekme med Brazilijo in Argentino v okviru kvalifikacij za SP 2022.
Oglej si celoten članek

Težko pričakovan južnoameriški nogometni derbi med Brazilijo in Argentino je v Sao Paulu je bil prekinjen v šesti minuti, ko so na teren stadiona Neo Quimica Arena vkorakali predstaviniki brazilska zdravstvene agencije (Anvisa) in gostujoči ekipi očitali kršitev protikoronskih pravil.

Foto Kakšen kaos: uradniki prekinili tekmo, Messi in kolegi odkorakali!

Po ugotovitvah brazilske zdravstvene agencije so štirje argentinski nogometaši - Giovani Lo Celso (Tottenham), Emiliano Martinez (Aston Villa), Emiliano Buendia (Aston Villa) in Cristian Romero (Tottenham) - ob prihodu v Brazilijo posredovali lažne podatke in se izognili obvezni karanteni.

Foto: Epa

Po aktualnih epidemioloških smernicah morajo vsi, ki v Brazilijo prispejo iz Velike Britanije, v obvezno 14-dnevno karanteno, česar pa omenjena četverica ni mogla storiti, saj so vsi pred manj kot dvema tednoma še igrali za svoje klube.

Po vdoru zdravstvenih oblasti se je na zelenici vnela burna razprava, nogometaši pa so na dokončno usodo obrčauna, ki je bil naposled odpovedan, čakali kar dve uri.

"Tu v Braziliji smo že tri dni, zakaj to počnete prav zdaj? Sredi tekme?" se je v pogovoru za argentinsko televizijo spraševal Messi in nejevoljno pristavil: "Zakaj ste čakali na začetek obračuna? Zakaj nas niste opozorili že v hotelu? Lahko bi se vse dogovorili, ne pa da to počnemo vpričo celega sveta."

Foto: Epa

Brazilska nogometna reprezentanca se je za razliko od Argentine odpovedala nogometašem, ki si kruh služijo v državah na tako imenovanem rdečem seznamu. To velja za igralce, ki nastopajo v državah Združenega kraljestva, Indije in Južne Afrike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.