Šport > Nogomet
13977 ogledov

Kakšen kaos: uradniki prekinili tekmo, Messi in kolegi odkorakali!

Neymar Leo Messi Brazilija Argentina Conmebol
1/8
Epa
Veliki južnoameriški derbi se je končal, še preden se je dobro začel.

Obračun južnoameriških nogometnih velikanov Brazilije in Argentine v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju 2022 v São Paulu je bil po posredovanju brazilske zdravstvene agencije (Anvisa) hitro prekinjen zaradi kršenja protikoronskih pravil štirih nogometašev gostujoče izbrane vrste, ki igrajo v Angliji.

Dvoboj je neslavni konec doživel v peti minuti dvoboja na stadionu Neo Quimica Areni v São Paulu, potem ko je skupina uradnikov Anvise prišla na zelenico stadiona in gostujoči ekipi očitala kršitev protikoronskih pravil.

Po njihovem mnenju so štirje argentinski nogometaši - Giovani Lo Celso (Tottenham), Emiliano Martínez (Aston Villa), Emiliano Buendía (Aston Villa) in Cristian Romero (Tottenham) ob prihodu v Brazilijo posredovali "napačne podatke" in se izognili obvezni karanteni.

"To početje argentinskih nogometašev predstavlja resno tveganje za zdravje. Priporočamo, da jim lokalni zdravstveni organi odredijo takojšnjo karanteno za igralce ter jim prepovedo sodelovanje pri kakršnikoli dejavnosti ali ostanku na brazilskem ozemlju," je v izjavi za javnost zapisala Anvisa.

Luka Modrić Mario Mandžukić Bizarno Šport Modrić in Mandžukić: en stavek za štiriletno zamero!

Po tem dogodku je na v osrčju stadiona zavladala prava zmeda, Argentinci, na čelu s svojim prvim zvezdnikom Lionelom Messijem, pa so se umaknili v slačilnico.

Brazilska nogometna reprezentanca se je za razliko od Argentine odpovedala uslugam vseh nogometašev, ki so na takoimenovanem rdečem seznamu. To velja za nogometaše, ki nastopajo v državah Združenega kraljestva, Indije in Južne Afrike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice