Šport > Nogomet
7272 ogledov

Modrić in Mandžukić: en stavek za štiriletno zamero!

Luka Modrić Mario Mandžukić Epa
Hrvaška zvezdnika iz bizarnega razloga več let nista spregovorila med seboj.

Pred dnevi je Mario Mandžukić javnost obvestil, da je sklenil aktivno nogometno pot. Za seboj ima izjemno kariero. Igral je za Zagreb, Dinamo Zagreb, münchenski Bayern, madridski Atlético, Juventus in AC Milan. Za Hrvaško je zbral 89 nastopov in zabil 33 golov, kar ga uvršča na drugo mesto večne lestvice za Davorjem Šukerjem.

Luka Modrić je nekaj mesecev starejši od Mandžukića, a še ni sklenil kariere. V dresu madridskega Reala je še vedno eden najvplivnejših igralcev, v izbrani vrsti pa je nosilec kapetanskega traku.

Modrić je pred kratkim izdal avtobiografijo z naslovom Moja igra. V njej je razkril številne zanimive podrobnosti, med drugim tudi bizaren spor, ki ga je med letoma 2013 in 2018 gojil z Mandžukićem.

"Mario je poseben človek. Včasih deluje slabovoljno, čeprav je večkrat dobro razpoložen. Všeč mi je bil od prvega dne, čeprav so mnogi potrebovali dlje časa, da so ga sprejeli," je zapisal Modrić.

Luka Modrić Mario Mandžukić | Avtor: Epa Epa

"Na gostovanju na Islandiji, ko smo se v dodatnih kvalifikacijah borili za preboj na SP 2014, sva se srečala pred hotelskim dvigalom. Rekel sem mu: 'Ajde, Mario, danes gremo močno!' Kot se pač igralci pogosto bodrimo med seboj. Presenetil me je s svojo reakcijo in zabrusil: 'Ti samo gledaj sebe, pusti mene!'," je razkril legendarni vezist.

"Zdelo se mi je, da je jezen name in nisem vedel zakaj. Do takrat sva bila stalno v kontaktu in imela dober odnos. Potem je med nama nastala tišina. Ko med dvema težkima karakterjema pride do kratkega stika, energija izgine. Ni mi bilo prav, toda nisem hotel narediti prvega koraka," je razkril Modrić.

Petar Stojanović Pred Hrvaško Šport Kek: Hrvatje bodo 'napaljeni'

Spor sta zvezdnika zgladila med pripravami na SP 2018, kjer je Hrvaška prišla vse do velikega finala. Ravno v pravem trenutku, torej ...

"Mandžo je duša. To je oseba, s katerim bi odšel v vsako bitko. Karkoli bi že bilo, vem, da bo vedno dal vse, vedno ti bo pazil hrbet in nikoli te ne bo izdal. On je mislil, da imam jaz zamere do njega, jaz obratno. To sva zgladila in spet je začela teči pozitivna energija," je to poglavje sklenil Modrić.

Hrvaška bo v torek v 6. kolu kvalifikacij za SP 2022 v Splitu gostila Slovenijo in se ji skušala oddolžiti za poraz v Ljubljani. Hrvati in Rusi imajo po deset točk, Slovenci sedem, Slovaki šest, Maltežani in Ciprčani pa po štiri.

Modrić bo srečanje na Poljudu proti izbrancem Matjaža Keka sicer izpustil zaradi poškodbe. Manjkal je že na predhodnih septembrskih obračunih proti Rusiji in Slovaški.

Sorodne novice