Messi užalil in razjezil Egipčane

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Napadalec Barcelone je v dobrodelne namene podaril svoje kopačke, s tem pa nenamerno razžalil številne Egipčane.
Oglej si celoten članek

Lionel Messi je pretekli konec tedna gostoval v oddaji ''Da, slaven sem'' na egiptovski televizijski postavi MBC. Najboljši nogometaš sveta je ob koncu intervjuja voditeljici podaril svoje kopačke in neuradno predlagal, naj jih prodajo na dražbi in izkupiček namenijo v dobrodelne namene.

Vse lepo in prav, če ne bi podplati čevljev v arabskem svetu veljali za nekaj nečistega. Saida Hasasina, člana egiptovskega parlamenta, je Messijeva gesta tako razjezila, da je med svojo televizijsko oddajo sezul čevlje in dejal, da jih bo doniral Argentini.

''Egipčani v sedem tisoč letih naše civilizacije še nikoli nismo bili tako ponižani. Udaril te bom s čevljem, Messi. To je moj čevelj. Doniram ga Argentini,'' je dejal Hasasin.

Oglasil se je tudi uradnik egiptovske nogometne zveze, Azmy Megahed, ki je Messiju zabičal, da ne potrebujejo njegove pomoči in dodal: ''Zmeden sem. Če naš je želel ponižati, bi si moral čevlje poveziti na glavo. In na glave tistih, ki ga podpirajo. Ne potrebujemo njegovih čevljev in ne potrebujemo miloščine od judov ali Izraelcev. Čevlje podari svoji državi, Argentina je polna revščine,'' je dejal Mehahed.

Messiju v bran je stopil Mido, nekdanji egiptovski reprezentant in napadalec Tottenhama ter Celte. ''Najbolj dragocena stvar v lasti pisatelja je njegovo pero... najbolj dragocena stvar v lasti nogometaša so njegovi čevlji,'' je sporočil.

Mona El-Sharkawy, voditeljica, ki je z Messijem opravila intervju, je zanikala, da je ideja o dobrodelni akciji zrasla na Messijevem zelniku. ''V naši oddaji vedno prosimo za spominek od ljudi, ki jih intervjuvamo, spominke pa nato prodamo na dražbo. Šokirana sem nad tem, kar se je zgodilo. Messi nikoli ni rekel, da bo daroval čevlje v dobrodelne namene v Egiptu,'' je sporočila voditeljica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:51 30. Marec 2016.

    Tu je Messi naredil napako. Žal kulturne razlike sveta niso zajete na 10-ih A4 listih kot so nogometna pravila in …

  • mph
    10:08 30. Marec 2016.

    Hja, pri fanatikih nikoli ne veš. Tudi vedno iščejo samo negativnosti povsod. Ta Hasasin, če v 7000 letih še ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.