Šport > Nogomet
46 ogledov

Messi užalil in razjezil Egipčane

lionel messi Youtube
Napadalec Barcelone je v dobrodelne namene podaril svoje kopačke, s tem pa nenamerno razžalil številne Egipčane.

Lionel Messi je pretekli konec tedna gostoval v oddaji ''Da, slaven sem'' na egiptovski televizijski postavi MBC. Najboljši nogometaš sveta je ob koncu intervjuja voditeljici podaril svoje kopačke in neuradno predlagal, naj jih prodajo na dražbi in izkupiček namenijo v dobrodelne namene.

Vse lepo in prav, če ne bi podplati čevljev v arabskem svetu veljali za nekaj nečistega. Saida Hasasina, člana egiptovskega parlamenta, je Messijeva gesta tako razjezila, da je med svojo televizijsko oddajo sezul čevlje in dejal, da jih bo doniral Argentini.

''Egipčani v sedem tisoč letih naše civilizacije še nikoli nismo bili tako ponižani. Udaril te bom s čevljem, Messi. To je moj čevelj. Doniram ga Argentini,'' je dejal Hasasin.

Oglasil se je tudi uradnik egiptovske nogometne zveze, Azmy Megahed, ki je Messiju zabičal, da ne potrebujejo njegove pomoči in dodal: ''Zmeden sem. Če naš je želel ponižati, bi si moral čevlje poveziti na glavo. In na glave tistih, ki ga podpirajo. Ne potrebujemo njegovih čevljev in ne potrebujemo miloščine od judov ali Izraelcev. Čevlje podari svoji državi, Argentina je polna revščine,'' je dejal Mehahed.

Messiju v bran je stopil Mido, nekdanji egiptovski reprezentant in napadalec Tottenhama ter Celte. ''Najbolj dragocena stvar v lasti pisatelja je njegovo pero... najbolj dragocena stvar v lasti nogometaša so njegovi čevlji,'' je sporočil.

Mona El-Sharkawy, voditeljica, ki je z Messijem opravila intervju, je zanikala, da je ideja o dobrodelni akciji zrasla na Messijevem zelniku. ''V naši oddaji vedno prosimo za spominek od ljudi, ki jih intervjuvamo, spominke pa nato prodamo na dražbo. Šokirana sem nad tem, kar se je zgodilo. Messi nikoli ni rekel, da bo daroval čevlje v dobrodelne namene v Egiptu,'' je sporočila voditeljica.

Komentarjev 2
  • Pepe007 10:51 30.marec 2016.

    Tu je Messi naredil napako. Žal kulturne razlike sveta niso zajete na 10-ih A4 listih kot so nogometna pravila in Messi bi moral pridobiti pomoč pred takim intervjujem. Verjetno bi mu vse povedali kar na TV, če bi znal vprašati. ...prikaži več Ko greš do Japonca, se pozanimaš, da se pred vstopom v stanovanje sezuješ in po drugi strani preveriš, kaj je treba v enakem primeru narediti v ZDA. Tako pač je. Kako bi Slovenci odreagirali, če bi nam kdo podaril čudovito sliko savudrijske uvale svetovno znanega umetnika? Verjetno podobno kot Egipčani.

  • mph 10:08 30.marec 2016.

    Hja, pri fanatikih nikoli ne veš. Tudi vedno iščejo samo negativnosti povsod. Ta Hasasin, če v 7000 letih še ni nihče tako Egipčanov "ponižal", pa potrebuje nujno dosmrtno hospitalizacjo na zaprtem oddelku psihiatrije.