Messi z blestečo predstavo in rekordom

Foto: Epa
Foto: Epa
Argentinski velezvezdnik ob zmagi zbral dva zadetka in asistenco.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi se je na južnoameriškem prvenstvu z mojstrsko predstavo vpisal v zgodovino. Z dvema goloma in podajo je v Cuiabi popeljal Argentino do zmage nad Bolivijo s 4:1, obenem pa postal argentinski rekorder po številu nastopov za reprezentanco.

Štiriintridesetletni Messi je s 148. nastopom v dresu sinjemodrih namreč presegel nekdanjega moštvenega kolega pri Barceloni, Javierja Mascherana. Na terenu je šestkratni dobitnik zlate žoge prikazal izjemno predstavo, z novima dvema zadetkoma je rekorder po številu zadetkov za Argentino, skupno je zdaj dosegel že 75 golov. Ob tem je na tokratnem dvoboju  z Bolivijo pripravil tudi prvi zadetek svoje ekipe. Argentina je tekmo proti že izpadlim Bolivijcem, ki so nanizali še četrti zaporedni poraz, povsem nadzorovala. Zdaj jo v soboto v Brasilii čaka dvoboj z Ekvadorjem.

Na zadnji tekmi skupinskega dela Cope Americe je Urugvaj v Rio de Janeiru z 1:0 premagal Paragvaj, edini gol na tekmi pa je v 21. minuti iz enajstmetrovke dosegel Edinson Cavani. Urugvajci so se zahvaljujoč zmagi prebili v četrtfinale, v katerem se bodo v soboto v Brasilii pomerili s Kolumbijci.

Že v petek bosta na sporedu prva četrtfinalna dvoboja letošnjega južnoameriškega prvenstva; Peru se bo v Goianii pomeril s Paragvajem, gostitelje Brazilce pa v Rio de Janeiru čaka dvoboj s Čilom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.