Šport > Nogomet
272 ogledov

Messi z blestečo predstavo in rekordom

Lionel Messi Epa
Argentinski velezvezdnik ob zmagi zbral dva zadetka in asistenco.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi se je na južnoameriškem prvenstvu z mojstrsko predstavo vpisal v zgodovino. Z dvema goloma in podajo je v Cuiabi popeljal Argentino do zmage nad Bolivijo s 4:1, obenem pa postal argentinski rekorder po številu nastopov za reprezentanco.

Štiriintridesetletni Messi je s 148. nastopom v dresu sinjemodrih namreč presegel nekdanjega moštvenega kolega pri Barceloni, Javierja Mascherana. Na terenu je šestkratni dobitnik zlate žoge prikazal izjemno predstavo, z novima dvema zadetkoma je rekorder po številu zadetkov za Argentino, skupno je zdaj dosegel že 75 golov. Ob tem je na tokratnem dvoboju  z Bolivijo pripravil tudi prvi zadetek svoje ekipe. Argentina je tekmo proti že izpadlim Bolivijcem, ki so nanizali še četrti zaporedni poraz, povsem nadzorovala. Zdaj jo v soboto v Brasilii čaka dvoboj z Ekvadorjem.

Na zadnji tekmi skupinskega dela Cope Americe je Urugvaj v Rio de Janeiru z 1:0 premagal Paragvaj, edini gol na tekmi pa je v 21. minuti iz enajstmetrovke dosegel Edinson Cavani. Urugvajci so se zahvaljujoč zmagi prebili v četrtfinale, v katerem se bodo v soboto v Brasilii pomerili s Kolumbijci.

Že v petek bosta na sporedu prva četrtfinalna dvoboja letošnjega južnoameriškega prvenstva; Peru se bo v Goianii pomeril s Paragvajem, gostitelje Brazilce pa v Rio de Janeiru čaka dvoboj s Čilom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.