Šport > Nogomet
228 ogledov

Sodnik sodeloval v akciji za gol Brazilije

Nestor Pitana Epa
Na Copi Americe bizarna zmaga Brazilcev.

V zadnjem času so spremenili kar nekaj nogometnih pravil, med njimi pa je tudi tisto o odboju žoge od sodnika. Če je včasih veljalo, da je delilec pravice preprosto 'zrak' in nikakor ne more vplivati na let okroglega usnja, pa sedaj že nekaj časa velja tudi pravilo, da se tekma prekine, ko se žoga odbije od moža s piščalko. 

To naj bi se zgodilo, če v takšnem primeru pride do zadetka, če posest nad žogo dobi nasprotna ekipa, ali pa se začne obetaven napad. 

nogometno pravilo | Avtor: Internet Internet

A to se očitno ne zgodi, če si Brazilija in na Copi Americi igraš pred domačimi gledalci. Kolumbija je proti branilcem naslova vodila z 1:0, v 79. minuti pa je prišlo do kontraverznega izenačenja. V akciji za zadetek gostiteljev turnirja je bil namreč vpleten tudi argentinski sodnik Nestor Pitana, ki je na primer sodil tudi na finalu zadnjega svetovnega prvenstva med Francijo in Hrvaško.

Okroglo usnje je zadelo Pitano, a ta ni prekinil brazilskega napada, ta pa se je končal z zadetkom Roberta Firmina. Kolumbijci so po golu obkrožili sodnika, a tudi deset minut ugovarjanj ni prineslo spremembe odločitve.

Tudi v sobi za VAR so le 'skomignili z rameni'. Očitno so ocenili, da posest nad žogo ni dobila nasprotna ekipa, je pa zelo vprašljivo, če odboj žoge od Pitane, ni omogočil 'obetavnega' napada Brazilcev. Kolumbijci so za trenutek zastali v pričakovanju prekinitve, domačini pa so to izkoristil za natančen predložek do nogometaša Liverpoola.

Prav zaradi prerekanj z delilcem pravice je bil dvoboj močno podaljšan, Brazilci pa so zmagoviti gol za končnih 2:1 dosegli v 100. minuti. Uspešen je bil Casemiro.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice