Šport > Nogomet
646 ogledov

Neverjetna mojstrovina Messija premalo za zmago

Lionel Messi Epa
Argentina kljub prevladi le do remija proti Čilu.

Kljub čarovniji superzvezdnika Lionela Messija iz prostega strela in prevladi na zelenici je Argentina na prvi tekmi južnoameriškega nogometnega prvenstva uspela vknjižiti le remi proti Čilu. Za izenačenje z 1:1 je v drugem polčasu poskrbel Eduardo Vargas.

Messi je z izjemno izvedenim prostim strelom v 33. minuti, ko je žogo iz 22 metrov z veliko mero natančnosti uspel dvigniti čez živi zid in poslati v gol med iztegnejo roko vratarja Čila Claudia Brava in vratnico, takoj pustil svoj pečat na turnirju.

A mojstrovina argentinskega čarovnika ni bila dovolj za zmago. Čile je v drugem polčasu kljub prevladi sinje modrih na igrišču našel pot do izenačenja. Priložnost si je ustvaril iz najstrožje kazni, ki jo je sicer veteran Arturo Vidal zapravil, a je odbito žogo v mrežo nato pospravil Vargas.

Messi je po tekmi ocenil, da je njegovi ekipi manjkala potrebna mirnost za zmago. Trener Argentine Lionel Scaloni pa je menil, da remi ni bil pravi odraz stanja na igrišču. "Igrali smo neodločeno, čeprav smo si zaslužili zmagati," je dejal Scaloni.

Za Argentino je bil v napadu neučinkovit Nicolas Gonzalez, nekaj izvrstnih priložnosti pa je zapravil tudi Lautaro Martinez.

Medtem je na drugi tekmi skupine A v pretekli noči Paragvaj s 3:1 premagal Bolivijo. Slednja je sicer povedla po 10 minutah, a je nato v zaključku prvega polčasa ostala samo z 10 igralci, ko je Jaume Cuellar prejel drugi rumeni karton. Paragvaj je v drugem polčasu izkoristil številčno prednost in dosegel tri zadetke, od tega je bil dvakrat uspešen Alejandro Romero Gamarra.

* Izidi, skupina A:
Argentina - Čile      1:1
Paragvaj - Bolivija   3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.