Šport > Nogomet
1913 ogledov

"VAR kličejo za vsako sr..., nam pa niso dosodili enastmetrovki"

Lionel Messi
Argentinski zvezdnik ni bil zadovoljen po izpadu v polfinalu.

Za mnoge najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi je še enkrat več ostal brez lovorike v dresu reprezentance. Tokrat se je Argentina poslovila v polfinalu južnoameriškega prvenstva, z 2:0 je bila od gavčev bolša gostiteljica tokratne Cope Americe Brazilija. Zvezdnik Barcelone je bil po polfinalni tekmi ogorčen zaradi sojenja.

Po Messijevem mnenju bi moral ekvadorski sodnik Roddy Zambrano dosoditi dve enajstmetrovki za Argentino po prekrških na d Sergiom Agüerom in Nicolasom Otamendijem. To se ni zgodilo, Ekvadorec pa kljub pritožbam Argentincev ni niti pomislil na uporabo VAR-a.

"Na tej Copi so VAR klicali za vsako sr.., a v dveh situacijah, ko bi morali za nas piskati enajstmetrovko, ga ni bilo nikjer. Neverjetno! Upam, da bo CONMEBOL (južnoameriška nogometna zveza; op. p.) storil nekaj in se bo to spremenilo. A ne verjamem, da bo do tega prišlo, ker vse skupaj v svojih rokah držijo Brazilci, ni se smelo zgoditi, da bi izpadli," je po tekmi dejal največji zvezdnik prvenstva.

Lionel Messi Copa America Šport Dvoboj Brazilije in Argentine dal prvega finalista

Ta je ob novinarskem vprašanju še enkrat odločno ponovil: "Bili sta dve očitni enajstmetrovki, ki nam jih niso dosodili." 

 

Komentarjev 3
  • jakec1575 11:05 03.julij 2019.

    Kolikor vem, igralci vedno lahko zahtevajo VAR