Šport > Nogomet
852 ogledov

Ne boste verjeli, koga Argentinci zdaj obtožujejo za izpad proti Braziliji

Lionel Messi Profimedia
Argentinska nogometna zveza, ki je bila sila nezadovoljna s sojenjem na Copa Americi, je za svoj izpad po novem obtožila še brazilskega predsednika. Očitno je bil zloglasni Bolsonaro odgovoren, da se je na tekmi pokvaril VAR.

Argentinska nogometna zveza (Afa) je v sredo na južnoameriško nogometno konfederacijo naslovila pismo, v katerem je izrazila svoje nezadovoljstvo po "velikih napakah sodnikov", ki so po njihovem mnenju oškodovali Lionela Messija in soigralce v polfinalu južnoameriškega prvenstva proti Braziliji. Argentina je tekmo izgubila z 0:2.

Lionel Messi Copa America Šport Dvoboj Brazilije in Argentine dal prvega finalista

Predsednik Afe, Claudio Tappia, je predsedniku južnoameriške nogometne konfederacije, Alejandru Dominguezu, poslal šest strani dolgo pritožbeno pismo.

Pismo je na konfederacijo prispelo po izjavah kapetana argentinske izbrane vrste, Messija, ki je po porazu v polfinalu Cope Americe kritiziral glavnega sodnika Ekvadorca Roddyja Zambrano in vodstvo konfederacije.

Lionel Messi Besni Messi: Šport "VAR kličejo za vsako sr..., nam pa niso dosodili enastmetrovki"

"Med prvenstvom so piskali neumnosti, delali so velike napake in na polfinalni tekmi niso niti uporabili videotehnologije. Ampak dobro, Brazilija igra doma in v južnoameriški konfederaciji ima veliko moč, kar oteži stvari," je v torek po tekmi dejal argentinski zvezdnik.

Argentinska zveza je Messija podprla v svojem pismu, kjer so zapisali, da sodnik neupravičeno ni pogledal posnetka v vsaj dveh resnih napadih, kar je jasno vplivalo na končni izid, ter da je tekma med Brazilijo in Argentino med drugim pod vprašaj postavila etnična načela.

Jair Bolsonaro | Avtor: Epa Epa

Zveza pa se je v pismu obregnila tudi ob prisotnost brazilskega predsednika Jaira Bolsonara na tekmi, saj tako on kot njegovi protesti med tekmo niso ostali neopaženi.

Brazilija bo sicer v finalu prvenstva v nedeljo igrala proti Peruju, Argentina pa se bo za tretje mesto pomerila s Čilom.

Edíson Flores Video Šport Čile ne bo trikrat zapored osvojil Cope Dani Alves Fotografija meseca Šport Ne boste verjeli, kaj je počel Dani Alves med prostim strelom Lionela Messija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice