Šport > Nogomet
2619 ogledov

Poraz, ki je zlomil Messija: "Govoril je sam s seboj, ponavljal je ..."

lionel messi Epa
Lionel Messi je v klubski karieri dosegel praktično vse, medtem ko  njegova reprezentančna kariera še zdaleč ni tako blesteča.

Pomanjkanje reprezentančne srebrnine je eden izmed glavnig argumentov, s katerimi se navijači Cristiana Ronalda v razpravi o najboljšem nogometšu vseh časov lotevajo pristašel Lionela Messija.

Portugalec, ki je leta 2016 osvojil naslov evropskega prvaka, se je v nedeljo okitil še z lovoriko lige narodov, Messi pa bo novo priložnost iskal na 46. Copi Americi, ki jo bo od 14. junija do 7. julija gostila Brazilija.

Superzvezdnik Barcelone, s katero je osvojil štiri lige prvakov in deset naslovo španskega prvaka, je z Argentino trikrat igral v finalu južnoameriške prvenstva in trikrat izgubil.

Po zadnjem leta 2016 je napovedal reprezentančno slovo, a si je kasneje premislil. "Kariero si želim končati tudi s kakšno lovoriko na reprezentančni ravni ali vsaj to čim večkrat poskušati osvojiti," je dejal pred začetkom letošnjega prvenstva.

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Messijeva reprezentančna zgodba je polna bridkega razočaranja, saj je leta 2014 izgubil tudi v finalu svetovnega prvenstva. Doslej je v karieri osvojil zlato medaljo na olimpijskih igrah (2008) in Fifino mladinsko svetovno prvenstvu U20, v svoji zbirki pa še nima naslova s člansko ekipo.

Pred dnevi je reprezentanco resda popeljal do pokala San Juan za zmago nad Nikaragvo, vendar gre za lovoriko z ničelno veljavo na mednarodnem nogometnem prizorišču. "Nihče točno ne ve, kaj je pokal San Juan. Ali to res obstaja ali so se samo nekaj izmislili, da bi Messiju končno izročili lovoriko za uspeh na prijateljski tekmi?" se je glasil eden od zapisov na družbenih omrežjih.

Messijev najbolj boleč spomin na reprezentančni neuspeh je nedvomno finale SP 2014. Čeprav je osvojil priznanje za najboljšega nogometaša tekme (Golden Ball), je njegove sanje o naslovu svetovnega prvaka v podaljšku razblinil Mario Götze.

Nekdanji predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je pred začetkom južnoameriškega prvenstva za La Nacion razkril, da si je Argentinec med podelitvijo individualnega priznanja očitajoče momljal: "Messi se je pogovarjal sam s seboj. Znova in znova je ponavljal: 'Najboljši, toda ne prvak.'"

sepp blatter | Avtor: EPA EPA

Letos bo na sporedu že 46. izvedba južnoameriškega prvenstva in zadnja v lihih letih, od leta 2020 bo namreč v istih letih kot podobna velika tekmovanja, kot je denimo evropsko prvenstvo. Tekme, skupaj jih bo 26, bo gostilo pet mest na šestih objektih. Največji je Maracana v Rio de Janeiru, ki sprejme 74.738 gledalcev in kjer bo med drugimi tudi finalna tekma.

Naslov prvaka brani Čile, ki je dobil zadnji dve izvedbi v letih 2015 in 2016. Ta tokrat na stavnicah kotira na petem mestu za gostiteljico, Argentino, Urugvajem in Kolumbijo.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
 • Avatar Lavalenna
  Lavalenna 00:59 16.junij 2019.

  Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

 • Claudia_Hogan 12:41 15.junij 2019.

  Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem ...prikaži več času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberite več naa tejj strani ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

 • Claudia_Hogan 12:39 15.junij 2019.

  Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem ...prikaži več času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberite več naa tejj strani ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com