Šport > Nogomet
2651 ogledov

Legendarni trener: "Messi je kriv, da Barcelona ne osvoji Lige prvakov!"

louis van gaal EPA
67-letni legendarni nizozemski strateg Louis van Gaal se je v nedavnem intervjuju obregnil ob Barcelono ter enega izmed najboljših nogometašev na svetu.

Eno izmed glavnih nogometnih vodil znamenitega nizozemskega trenerja Louisa van Gaala je, da ne obstaja nič pomembnejšega, kot je timski igralec.

louis van gaal | Avtor: EPA EPA

V intervjuju za znameniti El Pais je tako Barceloni in Lionelu Messiju očital prav pomanjkanje ekipnega duha. "Barcelona trpi prav zaradi pomanjkanja ekipne igre. Messi bi se moral vprašati, zakaj že tako dolgo niso osvojili Lige prvakov," je načel temo van Gaal.

"Pa poglejte si vendar Barcelono! Kolikokrat je osvojila Ligo prvakov z nogometašem, za katerega vsi pravijo, da je najboljši na svetu? Poglejte si Neymarja in PSG! Kolikokrat je on osvojil Ligo prvakov?" je nadaljeval trener, ki je sedel na klopi Barcelone med leti 1997 in 2000 ter 2002 in 2003. V tem času je bil dvakrat španski prvak.

"Messi je najboljši igralec, posameznik na svetu, ker ima zares izvrstno statistiko. Toda zakaj že pet let ni osvojil Lige prvakov?" je še poudaril van Gaal ter stopil v bran svojim trenerskim kolegom, ki so vedno prvi na udaru kritike, ko ekipi ne gre:

"Kot kapetan se morate vprašati, zakaj ekipa ne zmaguje v Evropi! Messi je odgovoren za to, kar se dogaja v Barceloni, ne zgolj trener. V ekipi je 30 igralcev in Messi se mora prilagoditi njim in ne obratno!"

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Van Gaal je sicer znameniti nizozemski trener, ki je tekom svoje kariere vodil Ajax, Barcelono, AZ Alkmaar, Bayern München, Manchester United ter nizozemsko reprezentanco. Na vrh Evrope se je povzpel leta 1995 z zlato Ajaxovo generacijo.

Komentarjev 2
  • Avatar Zara_Loftus
    Zara_Loftus 11:46 26.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečemm, daa se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com

  • sara31 16:45 25.junij 2019.

    Kdo pa je rekel, da so Ter Stegen, Alba, Vidal, Coutinho, Rakitić in ostali slabi, nasproti cela ekipa dobro komunicira in če mene vprašaš ni noben kriv za poraze sploh pa ne Messi, naredi vse za zmago, remi. In je ...prikaži večje liverpool tako dober? Ima nekaj dobrih igralcev (Salah, Milner, Ferminho...) Barca je imela v La Ligi najmanj porazov, Liverpool največ. In to je dobra ekipa.