Šport > Nogomet
4009 ogledov

"Messi je pral denar preko nedolžnih otrok!"

lionel messi Epa
Nekdanji delavec Messijeve fundacije za pomoč siromašnim otrokom se je z resnimi obtožbami spravil nad argentinskega zvezdnika.

Potem ko je bil leta 2017 obsojen na 21-mesečno pogojno zaporno kazen zaradi utaje davkov, bi se argentinski nogometni zvezdnik Leo Messi lahko ponovno pojavil pred španskim državnim sodiščem, tokrat zaradi pranja denarja.

Nekdanji delavec Messijeve fundacije, Federico Rettori, je namreč na špansko državno sodišče poslal pismo, v katerem obtožuje Lea in njegovega očeta pranja denarja preko fundacije. 

Federico Rettori | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Rettori trdi, da je bila fundacija ustanovljena za pomoč otrokom, torej bi po španskih zakonih vsaj 70 % vseh sredstev moralo biti namenjenih v humanitarne namene, a temu naj ne bi bilo tako, kar naj bi bil sposoben podpreti z dokazi.

Messijevemu očetu naj bi Rettori večkrat omenil, da imajo preveč priliva, katerega ne investirajo naprej, Jorge Messi pa naj bi ta problem rešil tako, da ja fundacija zapravila 1,8 milijona evrov za opremo ter še 480.000 evrov za najem poslovnih prostorov, kar naj bi bile ogromne cene. Prav tako ima fundacija trenutno le enega zaposlenega, to je žena Messijevega brata.

Leo je sicer fundacijo "Leo Messi Foundation" ustanovil leta 2007, da bi izpolnil sanje siromašnim otrokom ter jim ponudil upanje v prihodnost. Cilj fundacije je bila pomoč otrokom v Argentini ter tudi drugod po svetu, toda po besedah nekdanjega zaposlenega naj ne bi bilo vse čisto.

Zaenkrat se še čaka na odgovor Messija in njegovega očeta, prav tako pa tudi na reakcijo španskega sodišča.

To sicer ni prvi primer, da sta bila Leo in njegov oče obtožena pranja denarja. Informacije o pranju denarja so že lansko leto krožile po argentinskih medijih, medtem ko so leta 2015 kolumbijske oblasti obtožile očeta pranja denarja za narko kartel z organizacijo tekem "Messi in prijatelji". Na koncu pa je bil oproščen vseh obtožb.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 09:05 06.junij 2019.

    Vse Fundacije so ustanovljene z namenom zaslužka ustanovitelju. Od Mesije do Messija .

  • Avatar Termiolla
    Termiolla 01:21 06.junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

Sorodne novice