Šport > Nogomet
5880 ogledov

Messi izzval srd Kataloncev, tega mu ne bodo odpustili

Print Screen
Nogometni zvezdnik se je z odločno gesto distanciral od najbolj pereče politične teme na Iberskem polotoku.

Na svečani prireditvi v katalonski prestolnici je 28 posameznikov in 15 institucij prejelo priznanje Creu de Sant Jordi. Gre za drugo najvišje civilno odlikovanje v Kataloniji, ki ga tamkajšnja vlada podeluje od leta 1981.

Med prejemniki je bil letos tudi najboljši strelec španskega prvenstva Lionel Messi, ki so ga na podelitvi v mednarodnem kongresnem centru CCIB Forum spremljali predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu ter podpredsednika Jordi Cardoner in Jordi Mester.

Messi je nagrado za posebne dosežke in prispevek k ohranjanju katalonske identitete prejel iz rok predsednika Quima Torre. Postal je šele drugi nogometaš s tem priznanjem, pred njim ga je leta 2006 prejel pokojni Johan Cruyff.

cristiano ronaldo Po nakupih Šport Ronaldo napisal seznam želja, želi tri Barcelonine igralce

Slovesna prireditev je imela tudi politični pridih, saj se je podelitev končala z pozivi k osvoboditvi katalonskih političnih zapornikov. Prejemniki nagrad so na odru družno skandirali in z vzklikanje parol izražali podporo borcem za katalonsko neodvisnost.

Izjema je bil le Messi, ki se ni pridružil aplavzu, s tem pa dal jasno vedeti, da se nima namena vmešavati v politično dogajanje v Španiji. 

Komentarjev 2
  • Mark55 17:54 18.maj 2019.

    Messi naj samo dobro igra in pripomore k uspehom barce čim več, pa mu bodo Katalonci jedli iz roke, ne le odpustili to nepomembno malenkost.

  • Mark55 17:51 18.maj 2019.

    Prav je tako. To je stvar kataloncev in Špancev. Zakaj bi se moral Messi opredeliti za eno stran. Ni potrebe, samo škoduje mu lahko.!

Sorodne novice