Šport > Nogomet
3671 ogledov

Messi ni vzel medalje: Vse je nameščeno

Lionel Messi Profimedia
Lionel Messi je poskrbel še za nekaj odmevnih izjav naCopa Americi.

Nogometna reprezentanca Argentine je na južnoameriškem prvenstvu osvojila tretje mesto z zmago nad Čilom z 2:1. Gavči so sicer proti dvakratnemu zaporednemu prvaku od 37. minute igrali brez Lionela Messija, ki si je zaradi obračunavanja z Garyjem Medelom prislužil predčasno pot pod prho. 

Rdeči karton Lionela Messija na tekmi s Čilom Video Šport Video: Messiju "počil film" za rdeč karton

Tudi brez prvega zvezdnika so kasneje Argentinci prišli do bronastega odličja, ki pa ga Messi ni želel sprejeti. "Mislim, da sem danes prejel rdeči karton zaradi mnenj, ki sem jih pred to tekmo povedal o sodnikih. To je res sramota," je po dvoboju izjavil prvi zvezdnik Copa Americe in dodal: "Nisem želel vzeti kolajne za tretje mesto, ker ne želim biti del te korupcije."

V finalu bosta zaigrala gostiteljica Brazilija in presenečenje prvenstva Peru. Brazilci so v polfinalu z 2:0 premagali Argentince, slednji pa so prepričani, da jim sodniki niso dosodili dve čisti enajstmetrovki.

"Na tej Copi so VAR klicali za vsako sr.., a v dveh situacijah, ko bi morali za nas piskati enajstmetrovko, ga ni bilo nikjer. Neverjetno! Upam, da bo CONMEBOL (južnoameriška nogometna zveza; op. p.) storil nekaj in se bo to spremenilo. A ne verjamem, da bo do tega prišlo, ker vse skupaj v svojih rokah držijo Brazilci, ni se smelo zgoditi, da bi izpadli," je tako po polfinalu izjavil Messi.

Lionel Messi Besni Messi: Šport "VAR kličejo za vsako sr..., nam pa niso dosodili enastmetrovki"

"Popolnoma nič ne dvomim, da bo Brazilija prvak. Vse je bilo nameščeno za njo. Vedno govorim resnico. To me dela mirnejšega, ne vidim razloga, zakaj bi lagal. Ni mi treba niti govoriti, kje leži problem, to se je videlo skozi celotno Copo," je še zaključil zvezdnik Barcelone.

Komentarjev 3
Sorodne novice