Messi zajokal, nato spregovoril ...

Foto: Epa
Foto: Epa
Argentinski velemojster se je čustveno poslovil od Barcelone.
Oglej si celoten članek

V nedeljo, točno opoldne, je bila napovedana novinarska konferenca Lionela Messija ob neizbežnem slovesu od Barcelone.

Argentinec je za člansko moštvo katalonskega kolektiva igral od leta 2004 in pri tem osvojil 35 lovorik ter zabil na stotine zadetkov.

Pred stadionom ga je na novinarsko konferenco pospremila množica Barceloninih navijačev. Ti že nekaj dni obžalujejo odhod dolgoletnega idola.

Messija so ob prihodu na oder v salonu Camp Nouja oblile solze. Večkrat je poudaril, da zaradi zanj zahtevne čustvene situacije ne najde pravih besed.

"Razmišljal sem, kaj bi lahko povedal ... To je zelo težko zame po toliko letih. Nisem pripravljen na to. Iskreno, letos ni isto kot lani, ko sem hotel oditi," je začel.

"Z družino smo mislili, da bomo ostali tu. To je naš dom. Čas, ki smo ga preživeli tu, je bil neverjeten. Danes pa moram reči zbogom. Tu sem od svojega 13. leta. Po enaindvajsetih letih z ženo in tremi argentinskimi otroci zapuščam mesto," je povedal izjemni napadalec.

Video Če imate čas: vsi Messijevi zadetki za Barcelono!

"Obljubim, da se bomo čez nekaj let vrnili. To sem obljubil otrokom. Hvaležen sem za vse. Soigralcem, navijačem, klubu, vam, vsem ljudem," je poudarila legendarna desetica.

"Vse, kar sem doživel in izkusil, mi je pomagalo rasti in me naredilo to, kar sem danes. Vedno sem dal vse za ta dres. Naredil sem vse v moji moči, da bi tu ostal. A resnica je, da odhajam. Na žalost odhajam, potem ko leto in pol na stadionu ni bilo navijačev. Ne morem se posloviti kot se spodobi, pred polnim Camp Nouom. Hvala za vso ljubezen," je še dejal Messi in nato odgovoril na nekaj vprašanj.

Na vprašanje, kje bo nadaljeval svojo kariero, oziroma ali bo prestopil v Paris Saint-Germain, je bil Messi nedorečen. "To (Pariz, op. a.) je ena od opcij. Tam bi lahko dosegel visoke cilje ... Sem pa prejel veliko klicev, bilo je veliko ponudb."

"Barcelona bo še naprej močna. Ima dobro postavo. Prišli bodo še drugi dobri igralci, ne le letos, tudi v prihodnosti. Predsednik Laporta je imel prav, ko je dejal, da je klub pomembnejši od vsakega posameznika," je dodal šestkratni osvajalec zlate žoge.

Foto: Epa Leo Messi Barcelona novinarska konferenca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • izy
    07:32 9. Avgust 2021.

    Če bi tako želel ostati v Barcelono, bi se za leto ali dve odpovedal plači, tko je pa še eden …

  • 12:54 8. Avgust 2021.

    Messi je nekoč izjavil ,da nikoli ne bo zapustil Barcelone saj je klub plačal stroške njegovega zdravljenja v otroštvu in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.