Šport > Nogomet
16539 ogledov

Messi zajokal, nato spregovoril ...

Leo Messi Barcelona novinarska konferenca Epa
Argentinski velemojster se je čustveno poslovil od Barcelone.

V nedeljo, točno opoldne, je bila napovedana novinarska konferenca Lionela Messija ob neizbežnem slovesu od Barcelone.

Argentinec je za člansko moštvo katalonskega kolektiva igral od leta 2004 in pri tem osvojil 35 lovorik ter zabil na stotine zadetkov.

Pred stadionom ga je na novinarsko konferenco pospremila množica Barceloninih navijačev. Ti že nekaj dni obžalujejo odhod dolgoletnega idola.

Messija so ob prihodu na oder v salonu Camp Nouja oblile solze. Večkrat je poudaril, da zaradi zanj zahtevne čustvene situacije ne najde pravih besed.

"Razmišljal sem, kaj bi lahko povedal ... To je zelo težko zame po toliko letih. Nisem pripravljen na to. Iskreno, letos ni isto kot lani, ko sem hotel oditi," je začel.

"Z družino smo mislili, da bomo ostali tu. To je naš dom. Čas, ki smo ga preživeli tu, je bil neverjeten. Danes pa moram reči zbogom. Tu sem od svojega 13. leta. Po enaindvajsetih letih z ženo in tremi argentinskimi otroci zapuščam mesto," je povedal izjemni napadalec.

Leo Messi Barcelona Video Šport Če imate čas: vsi Messijevi zadetki za Barcelono!

"Obljubim, da se bomo čez nekaj let vrnili. To sem obljubil otrokom. Hvaležen sem za vse. Soigralcem, navijačem, klubu, vam, vsem ljudem," je poudarila legendarna desetica.

"Vse, kar sem doživel in izkusil, mi je pomagalo rasti in me naredilo to, kar sem danes. Vedno sem dal vse za ta dres. Naredil sem vse v moji moči, da bi tu ostal. A resnica je, da odhajam. Na žalost odhajam, potem ko leto in pol na stadionu ni bilo navijačev. Ne morem se posloviti kot se spodobi, pred polnim Camp Nouom. Hvala za vso ljubezen," je še dejal Messi in nato odgovoril na nekaj vprašanj.

Na vprašanje, kje bo nadaljeval svojo kariero, oziroma ali bo prestopil v Paris Saint-Germain, je bil Messi nedorečen. "To (Pariz, op. a.) je ena od opcij. Tam bi lahko dosegel visoke cilje ... Sem pa prejel veliko klicev, bilo je veliko ponudb."

"Barcelona bo še naprej močna. Ima dobro postavo. Prišli bodo še drugi dobri igralci, ne le letos, tudi v prihodnosti. Predsednik Laporta je imel prav, ko je dejal, da je klub pomembnejši od vsakega posameznika," je dodal šestkratni osvajalec zlate žoge.

Leo Messi Barcelona novinarska konferenca | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 3
  • izy 07:32 09.avgust 2021.

    Če bi tako želel ostati v Barcelono, bi se za leto ali dve odpovedal plači, tko je pa še eden tistih, ki gleda samo za keš. Bo vsaj bolj gledljiva sedaj igra Barcelone.

  • Avatar Leon
    Leon 12:54 08.avgust 2021.

    Messi je nekoč izjavil ,da nikoli ne bo zapustil Barcelone saj je klub plačal stroške njegovega zdravljenja v otroštvu in pripomogel k njegovemu vzponu in slavi . Seveda ni takrat ni razumel reka ,da je denar sveta vladar .