Šport > Nogomet
4403 ogledov

"Tega ne morem narediti, četudi za Messija!"

Joan Laporta FC Barcelona Epa Predsednik Barcelone Joan Laporta.
Predsednik Barcelone se je odzval na presenetljiv odhod argentinskega zvezdnika.

V četrtek zvečer je Barcelona uradno sporočila, da Lionel Messi ne bo več igral v njenem dresu. Razlog za ločitev so finančne omejitve, ki jih z novo sezono uvaja La Liga. Argentinec je sicer privolil v znižanje plače, a bi tudi z novo pogodbo ostal krepko najbolje plačani nogometaš sveta.

Barcelona je obenem obremenjena še z drugimi "težkimi" pogodbami in je morala narediti rez. A redki so pričakovali, da se bo Messi po devetnajstih letih poslovil od stadiona Camp Nou.

lionel messi Uradno Šport Šok: Messi zapušča Barcelono

"Dobro jutro. Prišel sem, da pojasnim, kaj se je zgodilo z Lionelom Messijem in zakaj je odšel," je pogovor z novinarji začel katalonski politik in poslovnež.

"Finančne izgube so večje od pričakovanj. Plače nogometašev so previsoke. Finančni fair-play nas prav tako zavira. Ne morem sprejeti odločitve, ki bi nas uničila. Barcelona kot klub je najpomembnejša," je dejal Laporta.

Laporta je poudaril, da Barcelona "ni smela tvegati finančnega zloma s podaljšanjem Messijeve pogodbe", za katero sta se obe vpleteni strani dogovorili že nekaj tednov nazaj. "Včeraj smo uvideli, da je zgodbe konec. Takrat sem se zadnjič pogovarjal z Lionelovim očetom," je razkril.

"Nočemo dodatno zadolžiti kluba. Nisem pripravljen ogroziti obstoja kluba, četudi zaradi njega (Messija, op. a.), največjega igralca na svetu. Mi smo institucija," je dodal predsednik Barcelone.

Odgovoril je tudi na vprašanje, ali obstaja možnost, da bi Messi obnovil sodelovanje z Barcelono. "Nočem vam dajati lažnega upanja. Imeli smo rok, do katerega bi ga morali podpisati, a tega roka nismo izpolnili. On zdaj preverja druge opcije. Pogajanja so končana, ne moremo ga več registrirati," je povedal Laporta.

Leo Messi Barcelona Real Madrid Bitka Šport Real Madrid in Barcelona skupaj proti španski ligi

Štiriintridesetletni Messi, ki je k Barceloni prišel pri trinajstih letih in v 778 nastopih dosegel 672 golov, se bo tako podal novim izzivom naproti.

"Obstaja čas pred Messijem in po njem. Bil je ikona kluba in nas zapustil z veliko zgodovinskimi trenutki. Večno mu bomo hvaležni," je zaključil Laporta.

Messi je kot član prve ekipe z Barcelono osvojil deset državnih naslovov, sedem španskih pokalnih naslovov in štiri lovorike za Ligo prvakov.

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 13:22 06.avgust 2021.

    Pohlep, pohlep.... Plače nogometašev so astronomske in povsem nehigienične. Naj gre delat kaj koristnega

Sorodne novice