Šport > Nogomet
884 ogledov

Oblak z novo močjo, Tavares ostaja v Mariboru

Rodrigo de Paul Epa
Poletna nogometna tržnica se nadaljuje.

Argentinski reprezentant Rodrigo de Paul se seli iz italijanskega Udineseja k madridskemu Atléticu. Vodstvo ekipe Jana Oblaka je v ponedeljek potrdilo, da so se z Italijani dogovorili za prestop 27-letnega veznega igralca. Višine odškodnine kluba nista razkrila, Argentinec pa bo s Španci podpisal petletno pogodbo.

Še v soboto je de Paul igral na Copi Américi in se z Lionelom Messijem veselil finalne zmage nad Brazilijo z 1:0. De Paul je bil med ključnimi igralci Argentine pri osvojitvi prve velike lovorike po 28 letih.

Leo Messi Copa América Izliv čustev Šport Messi, kot ga še niste videli

Timi Max Elšnik Marcos Tavares | Avtor: Profimedia Profimedia

Marcos Tavares je podpisal zadnjo igralsko pogodbo z Mariborom, so danes zapisali na spletni strani kluba. Tam dodajajo, da bo Brazilec tudi po tem ostal v klubu in se ukvarjal z "usmerjanjem nove vijol'čne generacije".

"V pogovorih je prevladala obojestranska želja, da Marcos ostane v klubu. Pripravlja se slovo, kot se za kapetana, kot je Marcos, za legendo kluba z vrha vseh seznamov, spodobi. Dobro vemo, kakšen pečat je dal Marcos klubu in kaj je klub naredil za njega. Zato bomo poskrbeli, da se zgodba ne konča, ampak gre naprej v drugačni obliki," je o podaljšanju pogodbe povedal športni direktor Marko Šuler. Ta dodaja, da bodo v klubu poiskali primeren zaključek za Brazilca, ki je za klub odigral 584 tekem in dosegel 209 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice